Розгляд анти-піратських законів в Конгресі США відкладено

Обидві палати Конгресу США відклали в п’ятницю на невизначений термін розгляд законопроектів, спрямованих проти «піратства» в інтернеті...

Обидві палати Конгресу США відклали в п’ятницю на невизначений термін розгляд законопроектів, спрямованих проти «піратства» в інтернеті і порушень права на інтелектуальну власність, які викликали значну критику в країні і за кордоном.

Голова юридичного комітету Палати представників, республіканець Ламар Сміт оголосив, що розгляд Акту про зупинення «піратства» в інтернеті SOPA (Stop Online Piracy Act) відкладається через брак консенсусу через лічені години по тому, як лідер більшості в Сенаті, демократ Гаррі Рід так само повідомив, що відкладає вже призначене було на наступний тиждень голосування з приводу законопроекту подібного змісту, Акту про захист інтелектуальної власності PIPA (PROTECT IP Act), передає Радіо Свобода.

Іще кілька днів тому спікер Палати представників, республіканець Джон Бейнер теж говорив про брак консенсусу з приводу законопроекту цієї палати.

Підтримка законопроектів обох палат, які в разі схвалення мали потім бути зведені у спільний текст, різко скоротилася останніми днями після гучних протестів в інтернеті, в перебігу яких, зокрема, англомовна версія інтернет-енциклопедії Wikipedia закривалася на добу.

Масштаб протестів проти прийняття законопроектів набув безпрецедентного розмаху, в першу чергу, в інтернеті (див. деякі цифри).

Анонімне джерело із середовища консультантів Демократичної партії повідомило агентству Reuters, що необхідних 60 голосів для впевненого проходження законопроекту в Сенаті не було.

Законопроекти передбачали такі радикальні кроки, як, наприклад, примусове закриття без повних судових процедур цілих сайтів, частини яких містять неліцензований вміст, навіть якщо його публікація не була свідомою дією власника сайту.

Джерело:

http://www.vistkar.com/usa/rozhlyad-anty-piratskyh-zakoniv-v-konhresi-ssha-vidkladeno.html

Читати також:

Пов`язані

Світ 6826766314334459285

Дописати коментар Default Comments

emo-but-icon

Переклад

Кількість переглядів

Останні

Архів блогу

item