США: Низькі рівні радіоактивності виявлено у товарах домашнього вжитку

Держак тканини Металеві держаки тканини, забруднені низькими рівнями радіоактивності, ймовірно, були поширені через мережу магазинів ...

Держак тканини
Металеві держаки тканини, забруднені низькими рівнями радіоактивності, ймовірно, були поширені через мережу магазинів Bed, Bath & Beyond у більш ніж 20 штатах, включаючи Нью-Йорк, як повідомили федеральні регулятори у четвер, 19 січня 2012 року. Представник комісії з ядерного регулювання США Девід Макінтайр заявив, що компанія з виробництва товарів для дому відкликала держаки тканини зі своїх магазинів.

Він сказав, що інцидент практично не представляє ризику для здоров'я людини, але це було зроблено з метою уникнення непотрібного опромінення. Наприклад, сказав він хтось, тримаючи один з держаків у ванній і витрачаючи близько 30 хвилин щодня біля неї протягом року, отримуватиме еквівалент пари рентгенографій грудної клітини. Влада заявила, що держаки тканини містять штучний радіонуклід кобальт-60, який використовується в медичних приладах та для інших промислових застосувань.

Компанія Bed, Bath & Beyond Inc. у своїй заяві того ж четверга 19 січня 2012 року сказала, що її виріб держак тканини типу Dual Ridge Metal boutique був завезений у приблизно 200 її магазинів з липня 2011 року. Компанія заявила, всі ці держаки тканини були відкликані, а клієнтів, які купили їх, попросили повернути їх з повним відшкодуванням коштів.

Макінтайр заявив, що компанія отримала поставки держаків тканин у липні, серпні та грудні 2011 року, але тільки у грудні один контейнер - в якому міститься 220 ящиків - був визначений як такий, що мав радіоактивно забруднену продукцію. Він сказав, що компанія все ще намагається визначити, чи є були інші постачання забрудненої продукції.

Забруднення було вперше виявлене в Каліфорнії, коли на два пакунки, підготовлені для магазинів Bed, Bath & Beyond в Санта-Кларі і Сан-Хосе, що містили чотири держаки тканини, спрацювала радіаційна сигналізація, якою були обладнані автомобільні ваги, як зазначено у звіті від 6 січня 2012 року, що розміщений на сайті NRC. Продукти були відправлені з Індії через порт Ньюарк, штат Нью-Джерсі, говориться в доповіді. Держаки тканини розподілялися компанією Tatara Group of Piscataway, Нью-Джерсі.

Джерело:

http://www.local12.com/news/local/story/Radioactive-Tissue-Holders-Recalled-From-Bed-Bath/eXy2k8BiPEuy38AtMq3_ow.cspx
(Всі права 2012 агентство Associated Press. Всі права захищені.)

Пов`язані

Світ 495435725677743232

Дописати коментар Default Comments

emo-but-icon

Переклад

Кількість переглядів

Останні

Архів блогу

item