Міністерство надзвичайних ситуацій можуть ліквідувати?

Міністерство юстиції України пропонує Президенту України ліквідувати Міністерство надзвичайних ситуацій України (МНС).

Міністерство юстиції України пропонує Президенту України ліквідувати Міністерство надзвичайних ситуацій України (МНС).

Про це йдеться у проекті указу Президента, який підготував Мінюст.

Згідно з документом, текст якого є у розпорядженні УНІАН, пропонується ліквідувати МНС, поклавши його функції на Міністерство внутрішніх справ України, Міністерство соціальної політики України, Міністерство енергетики та вугільної промисловості України, Міністерство екології та природних ресурсів України.

Також пропонується ліквідувати Державну інспекцію України з питань праці, поклавши її функції на Державну інспекцію України з питань праці, гірничого нагляду, промислової та техногенної безпеки та Державну податкову службу України.

У проекті указу пропонується утворити Державну інспекцію України з питань праці, гірничого нагляду, промислової та техногенної безпеки, реорганізувавши Державну службу гірничого нагляду та промислової безпеки України, Державну інспекцію техногенної безпеки України.

Питання можливої ліквідації МНС прямо дотичне до управління ліквідацією наслідків Чорнобильської аварії з огляду на те, що Державне агенство з управління зоною відчуження, хоча і є окремим органом центральної влади, його діяльність спрямовується і координується Кабінетом Міністрів України через Міністра надзвичайних ситуацій України. Тобто відкритим залишається питання, хто буде "спрямовувати і координувати" діяльність агенства.

Окрім того, як витікає з оприлюдненої інформації до списку правонаслідників МНС включено Міністерство енергетики та вугільної промисловості України, як можно припустити, через можливе повернення державного підприємства "Чорнобильська АЕС" до сфери управління Міненерговугілля.

Джерело:

Читати також:

Пов`язані

Україна 3851608157978839305

Дописати коментар Default Comments

emo-but-icon

Переклад

Кількість переглядів

Останні

Архів блогу

item