Радіація може зачаровувати - Норвегію накрило унікальним північним сяйвом завдяки потужним спалахам на Сонці

Потужна магнітна буря, яка спостерігається в останні дні на Сонці, дала більшій частині жителів Норвегії нагоду насолодитися картиною північ...

Потужна магнітна буря, яка спостерігається в останні дні на Сонці, дала більшій частині жителів Норвегії нагоду насолодитися картиною північного сяйва.

Сонячні частки пролітали в нічному небі зі швидкістю, яка перевищує нормальну в п'ять разів, тому свічення вийшло одним з найбільш захопливих за багато років, зазначає Euromag.

Коли газова хмара досягла магнітного поля Землі, швидкості частинок сягнула 2000 км/с. Північне сяйво було в небі Норвегії весь минулий тиждень, але в ніч проти 25 січня сонячний шторм був найсильнішим принаймні за останні 6 років.

Після одинадцяти спокійних років, в останні два роки Сонце стало більш активним. Це призвело до спалахів великої інтенсивності.

Спостереження з космічної обсерваторії NASA SDO (Solar Dynamics Observatory) свідчать, що потужні вибухові процеси на Сонці - сонячні спалахи - приносять до межі земної атмосфери втричі більше енергії, ніж вважалося раніше.

Влітку минулого року британські астрофізики попередили уряд країни про те, що в найближчі 18 місяців на Землі станеться найсильніша за останні 150 років магнітна буря, викликана масштабними спалахами на Сонці.












Джерело:

http://newsru.ua/world/26jan2012/polllar.html

Пов`язані

Світ 4704350973305775565

Дописати коментар Default Comments

emo-but-icon

Переклад

Кількість переглядів

Останні

Архів блогу

item