Загроза глобальної цензури в Інтернеті?!

Кілька десятків років тисячи компаній витратили мільйони годин на розбудову найбільшого простору інформації і знань в людській історії. ...

Кілька десятків років тисячи компаній витратили мільйони годин на розбудову найбільшого простору інформації і знань в людській історії. В даний час Конгрес США розглядає законопроект, який може фатально зашкодити вільному і відкритому інтернету. Сьогодні протягом 24 годин багато загальновідомих вільних інтернет ресурсів (зокрема, Вікіпедія, ВордПрес, пошукові системи та інші) вмикають "затемнення" (blackout) на своїх веб-сторінках на знак протесту проти запропонованого законодавства США. Вірогідне прийняття цих законів матиме глобальні наслідки.

Багато веб-сайти затемненими сьогодні на знак протесту проти запропонованого законодавства США, що ставить під загрозу свободу інтернету: Закон на зупинку Інтернет піратства (Stop Internet Piracy Act - SOPA) і Закон захисту IP Act (Protect IP Act - PIPA). Сайти по всій Глобальній Мережі просять вас допомогти зупинити прийняття цього небезпечного законодавства. Будь ласка, заходьте на Вікіпедія, ВордПрес та інші сайти, щоб дізнатися, як цей закон вплине на інтернет-свободи, а потім, при бажанні, можете долучитись до підписання електронної петиції проти запропонованих законів.

Хоча законопроекти були змінені з моменту їх появи, вони, як і раніше, глибоко проблематичні. Серед інших серйозних проблем у нинішньому законопроекті існує вимога до сайтів, що базуються у США, активно цензурувати посилання на сайти, які вважаються порушниками. Ці види самоконтролю діяльності не є виконуваними для великих глобальних сайтів таких, як Вікіпедія, ВордПрес, пошукові системи та інші. Законодавці вживають неоднозначну мову і занадто широко інтерпретовану термінологію, навіть якщо вона зачіпає охоронювані інтереси. Конгрес каже, що намагається захистити права власників авторських прав, але "ліки", що пропонує SOPA і PIPA гірші, ніж хвороба.

Читати також:

http://en.wikipedia.org/wiki/Wikipedia:SOPA_initiative/Learn_more

Пов`язані

Світ 2685446449284972273

Дописати коментар Default Comments

emo-but-icon

Переклад

Кількість переглядів

Останні

Архів блогу

item