Міненерговугілля: новий порядок розробки проектної документації для будівництва енергоблоків АЕС

Міністерство енергетики та вугільної промисловості України пропонує встановити новий порядок розробки проектної документації для будівни...

Міністерство енергетики та вугільної промисловості України пропонує встановити новий порядок розробки проектної документації для будівництва енергоблоків АЕС. Відповідний проект наказу опубліковано на офіційному сайті Міністерства.

У проекті визначені особливості порядку розробки і склад проектної документації на всіх стадіях її розробки при:

  • спорудженні енергоблоків АЕС на нових майданчиках,
  • розширенні діючих АЕС шляхом спорудження нових енергоблоків, включаючи такі, що заміщають енергоблоки при виведенні з експлуатації,
  • продовженні терміну експлуатації діючих енергоблоків понад проектні терміни,
  • знятті з експлуатації енергоблоків, що використали свій ресурс,
  • реконструкції і технічному переозброєнні діючих енергоблоків.

Право на розробку проектної документації для різних видів діяльності при будівництві та експлуатації енергоблоків АЕС надається юридичним особам - суб'єктам господарської діяльності незалежно від форм власності, які мають ліцензії на цей вид діяльності згідно із законодавством.

Враховуючи складність, багатоплановість і потенційну небезпеку АЕС, повинно бути забезпечено комплексне проектування всіх видів та етапів діяльності по спорудженню АЕС генеральним проектувальником за завданням замовника. Генеральний проектувальник повинен мати всі технічні та технологічні засоби, а також мати у своєму складі достатню кількість кваліфікованих фахівців різного профілю для комплексної розробки проектної документації АЕС та мати досвід виконання таких робіт.

Новий порядок проектування АЕС враховує всі специфічні умови, пов'язані з вимогами діючих нормативно-правових актів з ядерної, радіаційної, пожежної безпеки, охорони навколишнього середовища, умовами ліцензування.

Вартість будівництва в цілому та за окремими складовими визначається відповідно до державних стандартів з ціноутворення в будівництві.

Джерело:

http://www.rbc.ua/ukr/newsline/show/minenergouglya-predlagaet-novyy-poryadok-razrabotki-proektnoy-12012012160400

Пов`язані

Україна 1261604487453779599

Дописати коментар Default Comments

emo-but-icon

Переклад

Кількість переглядів

Останні

Архів блогу

item