Чорнобильська АЕС ініціює своє підпорядкування Міністерству енергетики

Державне спецпідприємство "Чорнобильська АЕС" ініціює своє підпорядкування Міністерству енергетики та вугільної промисловості....


Державне спецпідприємство "Чорнобильська АЕС" ініціює своє підпорядкування Міністерству енергетики та вугільної промисловості.

Відповідну ініціативу запропонувала і одноголосно підтримала громадська рада "Чорнобильської АЕС". Це зазначено в протоколі громадської ради АЕС від 24 квітня нинішнього року.

За даними гендиректора підприємства Ігоря Грамоткіна, перехід Чорнобильської АЕС під юрисдикцію Міненерговугілля ініціювало керівництво станції, і зараз це питання розглядає Кабінет міністрів.

За словами Грамоткіна, політика Міненерговугілля щодо "НАЕК "Енергоатом" і ЧАЕС зміцнить взаємодію між підприємствами атомної сфери, заощадивши державні кошти. Крім того, це підвищить якість управління галуззю.

На даний момент ЧАЕС знаходиться під управлінням Державного агентства з управління зоною відчуження (в минулому частина Міністерства з надзвичайних ситуацій), до якого підприємство передали від Міністерства палива та енергетики (постанова КМУ № 588 від 15 липня 2005 р.).

Джерело:

Пов`язані

Чорнобиль 6647306372818417782

Дописати коментар Default Comments

emo-but-icon

Переклад

Кількість переглядів

Останні

Архів блогу

item