Пропонується внести зміни до угоди про діяльність фонду "Укриття"

Виконуючий обов'язки Президента України, голова Верховної Ради України Олександр Турчинов пропонує Верховній Раді ратифікувати угоду ...

Виконуючий обов'язки Президента України, голова Верховної Ради України Олександр Турчинов пропонує Верховній Раді ратифікувати угоду між Україною та Європейським банком реконструкції та розвитку (ЄБРР) про внесення змін до рамкову угоду щодо діяльності Чорнобильського фонду "Укриття". Відповідний законопроект № 0083 Турчинов зареєстрував 5 травня 2014 року у Верховній Раді.

Текст законопроекту наразі на сайті парламенту відсутній. Однак, як повідомляв раніше начальник управління ядерної безпеки ЄБРР Вінс Новак, для завершення будівництва нового безпечного конфайнмента над Чорнобильською АЕС необхідно знайти близько 5 млрд євро.

Новак уточнив, що на сьогодні до фонду "Укриття", оператором якого є ЄБРР, донори внесли 1,54 млрд євро. За словами Новака, питання виділення додаткових коштів вже розглядається країнами-донорами.

Згодом 15 травня 2014 року народні депутати підтримали ратифікацію угоди з Європейським банком реконструкції та розвитку щодо збільшення внеску України до Чорнобильського фонду "Укриття". За це рішення проголосували 238 народних депутатів.

"З метою продовження плідної співпраці в цьому напрямку підтверджуємо готовність української сторони здійснити додатковий внесок до чорнобильського фонду" Укриття "в сумі 63,40 млн дол Пропонуємо внести зміни в рамкову угоду, що передбачають збільшення майнових та грошових внесків України до ресурсів фонду" , - йдеться в документі. Внесок української сторони збільшився зі 104 млн 163 тис. дол до 167 млн 563 тис. дол.

Джерело:

Пов`язані

Чорнобиль 1032199874541593708

Дописати коментар Default Comments

emo-but-icon

Переклад

Кількість переглядів

Останні

Архів блогу

item