НАТО може розміщувати ядерні сили на кордоні з РФ

Після двох десятиліть вибудовування партнерських відносин з Росією Північноатлантичний альянс змушений розглядати Москву як противника, з...

Після двох десятиліть вибудовування партнерських відносин з Росією Північноатлантичний альянс змушений розглядати Москву як противника, заявив заступник генсека НАТО Александр Вершбоу.

"Росіяни, очевидно, оголосили НАТО противником, так що ми повинні почати розглядати Росію не як партнера, а швидше як супротивника", - цитує слова Вершбоу кореспондент агентства Associated Press у статті, опублікованій The Washington Times.

"У Центральній Європі ми, очевидно, маємо два різних бачення того, якою має бути європейська безпека, - заявив екс-представник США в НАТО. - Ми як і раніше захищаємо суверенітет і свободу вибору сусідів Росії, а Росія, очевидно, намагається відновити гегемонію і обмежити їх суверенітет під приводом захисту російського світу ".

"Ми хочемо бути впевненими, що ми можемо прийти на допомогу цим країнам у випадку будь-який, навіть непрямий загрози дуже швидко, ще до прояснення фактів на місці подій", - підкреслив Вершбоу. У числі інших можливих дій НАТО він назвав розміщення більш значних контингентів у Східній Європі або на постійній основі, або вахтовим методом.

На думку Вершбоу, альянс має всі права на те, щоб відмовитися від зобов'язань 1997 не розміщувати ядерні сили і значні угруповання військ на території Польщі та інших нових східноєвропейських членів НАТО. Лідери альянсу розглянуть дане питання цього літа, повідомив заступник генсека організації.

Джерело:

Пов`язані

Статті 4128164256965805838

Дописати коментар Default Comments

emo-but-icon

Переклад

Кількість переглядів

Останні

Архів блогу

item