Україна отримає в кредит 600 млн. євро на підвищення безпеки АЕС

Виконуючий обов'язки Президента України, голова Верховної Ради України Олександр Турчинов підписав закон № 1267-VII "Про ратифі...


Виконуючий обов'язки Президента України, голова Верховної Ради України Олександр Турчинов підписав закон № 1267-VII "Про ратифікацію гарантійної угоди (Україна: комплексна (зведена) програма підвищення рівня безпеки енергоблоків атомних електростанцій) між Україною та Європейським банком реконструкції та розвитку". Про це повідомила прес-служба Президента України.

Дана угода, датована 25 березня 2013 р. між Україною і ЄБРР, передбачає, що ЄБРР погодився надати "Енергоатому" позику в розмірі 300 млн євро.

Народні депутати ратифікували цю угоду 15 травня 2014 р. За відповідне рішення проголосували 239 нардепів.

Також Турчинов підписав закон № 1268-VII "Про ратифікацію гарантійної угоди між Україною як гарантом та Європейським співтовариством з атомної енергії як кредитором стосовно угоди про механізм надання позики, розмір якої дорівнює 300 млн євро, від 7 серпня 2013 р. між Національною атомною енергогенеруючою компанією "Енергоатом" та Європейським співтовариством з атомної енергії та реалізацію проекту комплексна (зведена) програма підвищення рівня безпеки енергоблоків атомних станцій".

Дана угода між НАЕК "Енергоатом" та Європейським співтовариством з атомної енергії (Euratom) від 7 серпня 2013 р. передбачає механізм надання позики в 300 млн євро на реалізацію проекту програми підвищення рівня безпеки енергоблоків атомних електростанцій.

Народні депутати ратифікували цю угоду 15 травня 2014 р. За відповідне рішення проголосували 227 нардепів.

Обидва кредити надаються на 5 років, а реалізація проекту планується до 2017 р. Процентна ставка за кредитами залежно від ставки LIBOR буде дорівнювати 1% до 2% річних.

В цілому, загальна вартість програми оцінюється 1,245 млрд євро.

Ухвалення цих законів відкриває можливість залучити позику від Європейського банку реконструкції та розвитку для реалізації проекту програми підвищення рівня безпеки енергоблоків атомних електростанцій, що сприятиме підвищенню рівня безпеки енергоблоків України відповідно до міжнародних стандартів, у тому числі стандартів МАГАТЕ.

Джерело:

Пов`язані

Україна 2864488780495581616

Дописати коментар Default Comments

emo-but-icon

Переклад

Кількість переглядів

Останні

Архів блогу

item