Рівненська АЕС - дрібний інцидент ... одразу після чергового ремонту і подовження терміну експлуатації

18 січня ц.р. о 18:32 Рівненська АЕС знизила потужність енергоблоку №1 до 55% номінальної потужності. Турбогенератор №1 було відключено від ...

18 січня ц.р. о 18:32 Рівненська АЕС знизила потужність енергоблоку №1 до 55% номінальної потужності. Турбогенератор №1 було відключено від мережі дією електричного захисту. Причина спрацювання - мікротріщина на опорному ізоляторі струмопроводу фази «В».

За повідомленнями оператора порушень меж і умов безпечної експлуатації виявлено не було. За «Міжнародною шкалою ядерних подій» (INES) подія класифікується оператором «поза шкалою». Радіаційний, протипожежний та екологічний стан на промисловому майданчику РАЕС – у межах норми.

19 січня о 8:49 турбогенератор підключено до мережі після усунення дефекту. Триває поступове навантаження енергоблоку. 

З іншого боку, повідомлення з інших джерел менш заспокійливі. Так за інформацією VVNews на українських інтернет-порталах 19 січня з'явилася інформація про те, що на Рівненській АЕС - серйозна аварія. «Прорвало перший контур, радіоактивна рідина витекла в блок, про жертви не повідомляють! Зараз головне, як наші професіонали проведуть відкачку води, дезактивацію зараженого об'єкта і подальший ремонт першого контуру ... »- таке повідомлення залишив на одному з форумів користувач з ніком sportsman.

Як би там не було, зовсім недавно на станції були проведені ремонтні роботи. Адже в кінці грудня 2010-го минув проектний термін експлуатації першого енергоблоку РАЕС. 10 грудня 2010 Колегія Державного комітету ядерного регулювання України (ДКЯРУ) схвалила надпроектний роботу першого і другого блоку станції протягом 20 років. Таким чином, в даний час аварійний енергоблок працює понад термін експлуатації з дозволу ДКЯРУ та «Енергоатому».

Джерела:

http://www.epravda.com.ua/press/2011/01/19/267039/
http://vvnews.info/analytics/goodliness/66446-novaya-avariya-na-aes.html

Пов`язані

Україна 6807083088624645036

Дописати коментар Default Comments

emo-but-icon

Переклад

Кількість переглядів

Останні

Архів блогу

item