Радіоактивне сміття потрапило на звалище із лікарні

Як Блог ТРЗУ повідомляв раніше у Києві 5 грудня о 02.14 на сміттєспалювальному заводі «Енергія» на вулиці Колекторній, 44, у сміттєвозі ком...

Як Блог ТРЗУ повідомляв раніше у Києві 5 грудня о 02.14 на сміттєспалювальному заводі «Енергія» на вулиці Колекторній, 44, у сміттєвозі компанії «Альтфатер Київ» серед побутових відходів було виявлено радіоактивне сміття через спрацювання обладнання «Кордон», яке перевіряє сміття на радіаційне забруднення. Згодом за даними ForUm з'явилась інформація про походження цього вантажу.


Радіоактивне сміття, яке виявили у Києві, було вивезене із території однієї зі столичних онкологічних лікарень. Про це повідомив директор компанії «Альтфатер Київ» Ростислав Мартиняк. Мартиняк, однак, відмовився уточнити, із якої саме лікарні було вивезене сміття. 

Головний онколог МОЗ України Ігор Щепотін підтвердив, що в онкології дійсно застосовуються радіоактивні речовини. «Є такі методи лікування і дослідження. Але такі речовини перебувають під суворим обліком і їх використання жорстко контролюється, тому мені складно уявити, як вони могли опинитися у смітті, хоча все може бути», - зазначив Щепотін, пише «Сьогодні». 

Один зі співробітників столичного онкоцентру розповів журналістам, що йдеться, швидше за все, про радіоактивний йод. За його словами, лікарі не мають права самі його утилізувати, цим займаються на заводі «Радон». Тому йод, швидше за все, потрапив у побутові відходи помилково.

Як повідомляється, сміттєвоз з небезпечним вантажем було терміново передано для утилізації спецкомбінату «Радон».

Джерело:

http://ua.for-ua.com/incident/2010/12/08/122100.html

Пов`язані

Україна 8355750992295793595

Дописати коментар Default Comments

emo-but-icon

Переклад

Кількість переглядів

Останні

Архів блогу

item