Проект добудови енергоблоків №№ 3, 4 Хмельницької атомної електростанції: плани, перспективи, проблеми

На сайті Національного екологічного центру України розміщено доповідь «Проект добудови енергоблоків №№ 3, 4 Хмельницької атомної електростан...

На сайті Національного екологічного центру України розміщено доповідь «Проект добудови енергоблоків №№ 3, 4 Хмельницької атомної електростанції: плани, перспективи, проблеми», що підготовлена Артуром Денисенко і Олексієм Пасякою.

Метою цієї роботи є вивчення та всебічний аналіз затвердженого Урядом проекту добудови 3-го та 4-го енергоблоків Хмельницької атомної електростанції. У доповіді досліджується потенційні переваги, що їх отримає Україна, та можливий негативний вплив на економічну, політичну, соціальну та екологічну сфери країни.

Більш повну оцінку можна буде зробити, коли будуть готові всі матеріали ТЕОі. Але вже зараз з упевненістю можна констатувати, що реалізація проекту в такому вигляді, в якому він наразі існує, несе величезні загрози та ризики, як з технічного, так і екологічного погляду. Більш детальний та конкретний аналіз буде здійснений за результатами оприлюднення матеріалів ТЕОі, в яких, окрім іншого, мають бути висвітлені питання того, як нові атомні блоки впишуться в існуючий енергобаланс країни, які ресурси потрібні (економіка проекту), детальна схема зняття з експлуатації та інше.

Перший розділ публікації містить загальний огляд електроенергетики України. Розглянуто динаміку змін у структурі виробництва електроенергії впродовж останніх 20 років, експорт електроенергії та інше.

У другому розділі проаналізовано безпосередньо проект добудови енергоблоків №№ 3, 4 Хмельницької атомної електростанції. Наведені у цьому розділі аргументи викликають значну стурбованість громадськості стосовно запланованого будівництва.

У третій частини роботи розглядаються загальні проблеми, притаманні атомній енергетиці.

Джерело:

Повний текст доповіді «Проект добудови енергоблоків №№ 3, 4 Хмельницької атомної електростанції: плани, перспективи, проблеми»

Пов`язані

Україна 675175939186000097

Дописати коментар Default Comments

emo-but-icon

Переклад

Кількість переглядів

Останні

Архів блогу

item