Україна і Японія підпишуть угоду про реагування на інциденти на АЕС

Підготовка Угоди між Україною та Японією про співпрацю у сфері реагування на надзвичайні ситуації на АЕС перебуває в стадії завершення. ...

Підготовка Угоди між Україною та Японією про співпрацю у сфері реагування на надзвичайні ситуації на АЕС перебуває в стадії завершення. Цей документ буде повністю готовий до підписання в середині квітня. Міністр з надзвичайних ситуацій Віктор Балога та Надзвичайний і Повноважний Посол Японії в Україні Тоїчі Саката в ході своєї зустрічі обговорили питання двосторонньої співпраці в зазначеній сфері, повідомили в прес-службі МНС.

Угода спрямована на збір, аналіз і обмін інформацією у сфері аварійного реагування на об'єктах ядерної енергетики. Сьогодні між Україною та Японією, які набули значного досвіду внаслідок трагічних подій в Чорнобилі та Фукусімі, не існує правових механізмів для такої взаємодії. Запланована міжурядова угода заповнюватиме цю прогалину і виведе двосторонні відносини у цій галузі на системний рівень співробітництва.

«Цей документ визначає параметри обміну науковою та іншою інформацією, ноу-хау, всім тим, що стосується інцидентів на АЕС. Виконання цієї угоди спрямоване насамперед на захист людей і навколишнього середовища. Саме у таких ситуаціях, більш ніж у будь-яких інших, важливий оперативний обмін інформацією, досвідом, ідеями і пропозиціями. Це врятує багато життів, дозволить звести до мінімуму негативні наслідки», - зауважив Балога.

Водночас, за його словами, угода дозволить планувати заходи щодо запобігання аваріям на АЕС і сприятиме поширенню досягнутого досвіду на міжнародному рівні серед тих країн, які мають свої об'єкти ядерної енергетики.

Джерело:

Автор: Вікторія Мілюта, http://www.unn.com.ua/ua/news/600835-ukrayina-i-yaponiya-pidpishut-ugodu-pro-reaguvannya-na-nadzvichayni-situatsiyi-na-aes/

Читати також:

Блог ТРЗУ: Чорнобиль і Фукусіма: Україна і Японія обміняються ..., 06 Січ 2012

Пов`язані

Україна 3769900561591319211

Дописати коментар Default Comments

emo-but-icon

Переклад

Кількість переглядів

Останні

Архів блогу

item