Росія зіткнулася з серйозною ядерною катастрофою у 2011 році

Росія була дуже близько від ядерної катастрофи наприкінці грудня 2011 року ( про це ми повідомляли ), коли полум'я охопило атомний п...

Росія була дуже близько від ядерної катастрофи наприкінці грудня 2011 року (про це ми повідомляли), коли полум'я охопило атомний підводний човен з ядерною зброєю на борту, повідомив провідний російський журнал усупереч офіційним запевненням, що човен не був озброєний.

Російські офіційні представники заявили тоді, що вся ядерна зброя на борту атомного підводного човна Єкатеринбург (К-84) була вивантажена задовго до пожежі і ризику витоку радіації не було.

Але респектабельне російський тижневик Власть цитує кілька джерел з російського флоту, які повідомляють, що під час займання 29 грудня 2011 року підводний човен мав на борту з 16 міжконтинентальних балістичних ракет Р-29, з чотирма ядерними боєголовками кожна.

"Росія впродовж дня була на грані найбільшої катастрофи з часів Чорнобиля," повідомляє Власть.

Ані Міністерство оборони Росії, ані офіс віце-прем'єра Дмитра Рогозіна, який несе відповідальність за військові питання, не надали відразу ж своїх коментарів щодо інформації. З прес-секретарем військово-морського флоту зв'язатися не вдалося.

Пожежа почалася під час зварювання, іскрою було запалено дерев'яні будівельні ліси навколо 18200-тонного підводного човна (довжиною 167 м) на Росляковських доках, 1500 км на північ від Москви, однією з головних верфей, що використовується Північним флотом Росії.

Потім загорілося гумове покриття підводного човна, підіймаючи полум'я і чорний дим на 10 метрів над потерпілим судном. Пожежні боролися з вогнем протягом дня і ночі, частково зануривши підводний човен у воду, щоб загасити полум'я.

Власть повідомив, що відразу після пожежі Єкатеринбург відправився в збройовий магазин флоту, що варто відзначити, як незвичайний хід для пошкодженого підводного човна, що за твердженням офіційних представників був без зброї. Останнє ставить під сумнів офіційні запевнення, що човен був неозброєний.

"К-84 (Єкатеринбург) був у доці з ракетами і торпедами на борту", доповідає тижневик, додавши, що, окрім ядерної зброї підводний човен ніс торпеди і міни, а також два ядерних реактори.

Журнал відзначив, що якщо одна з торпед вибухнула, то вона могла б створити загрозу ракетно-ядерної зброї, що призвело б до надзвичайно небезпечної ядерної аварії.

Найгірша пост-радянська катастрофа підводного човна у Росії сталася в у серпні 2000 року, коли атомний підводний човен Курськ затонув у Баренцевому морі, всі 118 членів екіпажу на борту загинули.

Джерело:

http://www.reuters.com/article/2012/02/14/us-russia-submarine-nuclear-idUSTRE81D1H320120214

Читати також:

Пов`язані

Світ 6196648708394614533

Дописати коментар Default Comments

emo-but-icon

Переклад

Кількість переглядів

Останні

Архів блогу

item