МКРЗ: Надходження радіонуклідів для працюючих. Частина 1

Цей проект Публікації МКРЗ є першим із серії документів, що йдуть на заміну Публікаціям МКРЗ №30 і №68 з метою забезпечення переглянути...

Цей проект Публікації МКРЗ є першим із серії документів, що йдуть на заміну Публікаціям МКРЗ №30 і №68 з метою забезпечення переглянутих значень дозових коефіцієнтів при надходженні радіонуклідів для працюючих інгаляційним або пероральним шляхом. 

Переглянуті дозові коефіцієнти були розраховані з використанням Публікації МКРЗ № 100 "Модель травного тракту людини" та переглянутої Публікації МКРЗ №66 "Модель респіраторного тракту людини", що враховують останні наукові дані.

Крім того, у проекті Публікації надана інформація стосовно всмоктування у кров різних форм хімічних елементів та їх радіоактивних ізотопів при інгаляційному або пероральному надходженні, у тих випадках, коли, як вважається, ці дані достатні для надання конкретних рекомендацій. Зміни були внесені до системної біокінетики радіонуклідів багатьох моделей, роблячи їх більш фізіологічно реалістичними при відображені процесів поглинання, утримання в органах і тканинах або виведення з організму.

Публікації цієї серії надаватимуть дані для інтерпретації вимірювань при застосуванні методів непрямої дозиметрії, а також дозові коефіцієнти, замінивши при цьому Публікації МКРЗ №54 і №78. При оцінці даних непрямої дозиметрії, таких як вимірювання всього тіла або вмісту в органі або виділення із сечею, повинні бути зроблені припущення про сценарій надходження, фізико-хімічні характеристики матеріалу та проміжок часу між надходженням (-ями) і вимірюванням. Також проект Публікації містить деякі вказівки з організації програми моніторингу та методів інтерпретації даних.

Проект Публікації МКРЗ "Надходження радіонуклідів для працюючих. Частина 1" зараз доступний для публічних консультацій. МКРЗ вітає коментарі як від окремих осіб так і від груп. Проект документа може бути завантажений із Світової Мережі, а коментарі надіслані через веб-сайт МКРЗ не пізніше 13 квітня 2012 року.

Джерело:

http://www.icrp.org/page.asp?id=155

Завантажити проект Публікації:

http://www.icrp.org/docs/Occupational_Intakes_P1_for_consultation.pdf

Пов`язані

Статті 8180268300477702953

Дописати коментар Default Comments

emo-but-icon

Переклад

Кількість переглядів

Останні

Архів блогу

item