Українські ядерники працюють на Іранській АЕС

http://ua.korrespondent.net Українські ядерники продовжують співробітничати з Іраном на Бушерській АЕС. Про це розповів посол Ірану в ...

http://ua.korrespondent.net
Українські ядерники продовжують співробітничати з Іраном на Бушерській АЕС. Про це розповів посол Ірану в Україні Акбар Гасеми-Аліабаді в інтерв'ю газеті Сегодня.

"Це співробітництво - не справа сьогоднішнього дня, воно почалося ще в епоху СРСР", - сказав він. "І зараз десятки українських учених і фахівців в області ядерної енергетики достатньо плідно співробітничають із нашими вченими на Бушерській АЕС", - додав посол.

Він ще раз озвучив позицію Ірану у зв'язку з обвинуваченнями в тому, що Тегеран може розробляти ядерну зброю: "Ми розвиваємо мирні ядерні технології з метою використання атомної енергетики у виробництві електроенергії й виробництві ізотопів, необхідних для лікування 900 тисяч наших хворих".

"І ніхто не може перешкодити нашому прогресу в розвитку мирної атомної енергетики - це предмет нашої національної гордості. У нас немає мети заволодіти ядерною зброєю", - сказав він.

АЕС Бушер перша і єдина атомна електростанція в Ірані.

Джерело:

http://www.pravda.com.ua/news/2012/02/9/6958412/

Пов`язані

Україна 54140772811279447

Дописати коментар Default Comments

emo-but-icon

Переклад

Кількість переглядів

Останні

Архів блогу

item