Вперше за 30 років США планують побудувати АЕС

США планують поновити будівництво атомних електростанцій, що було зупинено більше 30 років тому. Комітет з управління діяльністю в гал...

США планують поновити будівництво атомних електростанцій, що було зупинено більше 30 років тому. Комітет з управління діяльністю в галузі ядерної енергетики (NRC) має схвалити будівництво двох нових блоків реакторів у штаті Джорджія.

Аварія на американській АЕС Три Майл Айленд у 1979 році у поєднанні з високою вартістю введення в експлуатацію нових АЕС зупинили розвиток ядерної енергетики в США. Проте спроби забезпечити незалежність Вашингтона від імпорту викопних видів палива і поступова відмова місцевих компаній від використання вугілля електростанціями фактично змусило NRC вперше за останні 33 роки затвердити будівництво двох нових блоків на АЕС Вотл.

Орієнтовна вартість проекту становить $ 14 млрд., значна частина з яких буде надавати компанія Southern, яка вже вже витратила на підготовчі роботи близько $ 4 млрд. За словами Southern, нові підрозділи будуть працювати на японських реакторах AP1000 Toshiba із загальною потужністю 2,2 ГВт, що достатньо для того, щоб забезпечити електроенергією близько 1 млн. будинків. Впевненість багатьох аналітиків в позитивному рішенні NRC підтверджується нинішнім курсом уряду США в галузі ядерної енергетики. Президент США Барак Обама вже підтримав виділення $ 8,3 млрд. у вигляді державних гарантій для будівництва двох нових блоків.

Сьогодні в США працює 104 ядерних реактори, що розташовані на 64 атомних електростанціях. В цілому вони виробляють близько 20% всієї електроенергії країни. Близько половини з цих реакторів були побудовані більше 30 років тому і незабаром будуть замінені на нові. Тому багато експертів вважають, що рішення NRC може дати карт-бланш на будівництво атомних електростанцій іншим енергетичним компаніям країни.

Додатковим стимулом для нового етапу ядерної енергетики у США, можуть стати дуже жорсткі екологічні вимоги до вугільних електростанцій, де виробляється 46% електроенергії країни.

Джерело:

http://www.rbc.ua/ukr/newsline/show/ssha-planiruet-postroit-aes-vpervye-za-30-let-10022012103500

Пов`язані

Світ 2047001888257428562

Дописати коментар Default Comments

emo-but-icon

Переклад

Кількість переглядів

Останні

Архів блогу

item