Тігіпко: Сума позовів "чорнобильців" до кінця 2011 р. може скласти 9,1 млрд грн

На сьогоднішній день в Україні проходять судові засідання, в яких "чорнобильці" першої категорії відсуджують через суд пенсії в ...

На сьогоднішній день в Україні проходять судові засідання, в яких "чорнобильці" першої категорії відсуджують через суд пенсії в розмірі 30 тис. грн, другої категорії - 24 тис. грн, для категорії третьої групи розмір пенсії присуджується до 17 тис. грн. Про це на сьогоднішній прес-конференції заявив міністр соціальної політики, віце-прем'єр-міністр України Сергій Тігіпко, передає кореспондент РБК-Україна.

"Зараз йдуть чималі проблеми з "чорнобильцями", які відсудили собі чорнобильські пенсії. Інвалід першої групи по судах відсуджує собі пенсію, я не буду коментувати дії судів, до 30 тис. грн, тому що 7 тис. 640 грн - це 10 мінімальних пенсій за законом, після цього додається ще 12%, а за тим множиться на 3,5, це щомісяця. Друга група - до 24 тис. відсуджують, третя група - до 17 тис. грн", - сказав Тігіпко.

Він підкреслив, що сьогодні трапляються випадки, коли суди "повертаються до певних часів і призначають таку велику пенсію, додаючи до неї разову виплату в 1 млн грн". Тігіпко нагадав, що інваліди війни сьогодні отримують пенсію 2 тис. 589 грн, учасники бойових дій - 1 тис. 800 грн.

"Для Міністерства це колосальна проблема. Ми, безумовно, будемо звертатися з апеляцією і відстоювати позиції", - зазначив Тігіпко. За його словами, загальна сума позовів, якщо всі вони будуть задоволені, до кінця року може скласти 9,1 млрд грн, через що, за рішенням судів, держава повинна буде виплатити ці дотації.

Джерело:

http://news.finance.ua/ua/~/1/0/all/2011/09/08/251115

Пов`язані

Чорнобиль 6091524787929542858

Дописати коментар Default Comments

emo-but-icon

Переклад

Кількість переглядів

Останні

Архів блогу

item