Людський фактор - головна версія розслідування причин вибуху на АЕС у Франції

Вибух металоплавильної печі у центрі переробки слабоактивних ядерних відходів на французькій АЕС пролунав після некоректного втручання ...

Вибух металоплавильної печі у центрі переробки слабоактивних ядерних відходів на французькій АЕС пролунав після некоректного втручання у її роботу людини. До такого висновку прийшли фахівці згідно з результатами перших судових засідань у справі ненавмисного вбивства та ушкодження людей внаслідок вибуху.

Як повідомляють місцеві ЗМІ з посиланням на джерело в суді, ливарник відкрив піч, де знаходився розплавлений метал температурою 1500 градусів Цельсія, - в результаті взаємодії газу та повітрі стався вибух.

Крім попереднього судового слідства на ядерному об'єкті здійснюються два розслідування комісій з охорони праці та Агентства ядерної безпеки. Фахівці Інституту радіаційної та протирадіаційної безпеки Франції, посилаючись на результати аналізів зразків трави та грунту, підтвердили відсутність ознак радіаційного забруднення.

Інцидент стався 12 вересня о 12.45 за київським часом після пожежі на майданчику для зберігання радіоактивних відходів АЕС "Маркуль". В результаті вибуху поранено чотирьох осіб, ще одна людина загинула.

Прес-секретар Єврокомісії Марлен Хольцнер, у свою чергу, повідомила, що держави ЄС завершили оцінку своїх АЕС у межах загальноєвропейських стрес-тестів. "Усі 14 країн ЄС, де існують АЕС, надали проміжні звіти до призначеної дати. Це означає, що усі 143 станції на території ЄС оцінені", - заявила офіційний представник ЄС.

Джерело:

http://www.ukrinform.ua/ukr/order/?id=1042699
http://urps-notices.blogspot.com/2011/09/12-2011-1145-1245-marcoule.html

Пов`язані

Світ 7072368221733539215

Дописати коментар Default Comments

emo-but-icon

Переклад

Кількість переглядів

Останні

Архів блогу

item