Аварія на заводі з переробки ядерних відходів у Маркулі

У понеділок 12 вересня 2011 року о 11:45 за місцевим часом (12:45 за Києвом) на заводі з переробки ядерних відходів у Маркулі (Marcoule) ...

У понеділок 12 вересня 2011 року о 11:45 за місцевим часом (12:45 за Києвом) на заводі з переробки ядерних відходів у Маркулі (Marcoule) на півдні Франції стався вибух. Витоку радіації не зафіксовано. Згідно з повідомленням Управління з ядерної безпеки (ASN) Франції, "за попередньою інформацією, вибух стався в печі" з переплавки металевих деталей зі слабкою і дуже слабкою радіоактивністю. В результаті вибуху і пожежі на Маркулі загинула одна людина, поранені четверо, один з яких знаходиться у вкрай важкому стані. Всі постраждалі доставлені до лікарень.

За повідомленням РІА Новини джерела в Міжнародному агентстві з атомної енергії (МАГАТЕ), агенство вважає невеликий ступінь загрози радіаційного викиду на заводі. Представник французького Комісаріату з атомної енергії (CEA) заявляв, що витоку радіації в результаті надзвичайної події (НП) на заводі в Маркулі не зафіксовано. Представник Electricite de France (EDF), філіал якої експлуатує об'єкт, у свою чергу, повідомляв, що НП на заводі кваліфікується як промислова аварія, а не як аварія на ядерному об'єкті.

Маркуль - один з центрів атомної промисловості Франції. Він розташований в департаменті Гар на півдні країни, в долині річки Рони.

Джерело:

http://ria.ru/incidents/20110912/436114366.html

Пов`язані

Світ 4156042892783367002

Дописати коментар Default Comments

emo-but-icon

Переклад

Кількість переглядів

Останні

Архів блогу

item