Фавікон - маленький крок до індивідуалізації блогу

Ще один маленький крок до індивідуалізації блогу - це встановлення власного фавікону (favicon) замість стандартного, що надає Блоґер. Згідно...

Ще один маленький крок до індивідуалізації блогу - це встановлення власного фавікону (favicon) замість стандартного, що надає Блоґер. Згідно Вікіпедії термін "фавікон" походить від сполучення двох англійських слів FAV (скорочення від "favorite" - улюблений) і ICON (іконка, маленьке зображення).

Фавікон відображається браузером у адресному рядку перед URL веб-сторінки. Blogger пропонує один стандартний фавікон для всіх блогів:


Стандартний розмір фавікону 16х16 пікселів. Тип файлу, зазвичай, може бути .ico, .gif або .png. Підготувати свій фавікон можна у будь-якому редакторі растрових зображень. Тим більше, що є багато зручних онлайн редакторів у інтернеті, що спеціалізовані для підготовки фавіконів, наприклад, http://www.favicon.cc/.

Після підготовки фавікон його треба зберегти в інтернеті. Для цього є безліч способів. Ми підвантажили власний фавікон до однієї з сторінок Сайту Блогу ТРЗУ, а саме:


Фавікон у збільшеному масштабі має такий вигляд:


Останнім кроком залишається розмістити належне посилання на фавікон у шаблоні Блоґеру безпосередньо перед тегом </head>:

<link href='http://sites.google.com/site/ukrrps/blog-tovarystva/urpslogo11favicon%282%29.gif' rel='icon' type='image/gif'/>

Результат вже можна оцінити у цьому блозі

Пов`язані

Товариство 9205580514124401664

Дописати коментар Default Comments

emo-but-icon

Переклад

Кількість переглядів

Останні

Архів блогу

item