Атомна енергетика в Центральній Азії: чи є перспективи?

Однойменна стаття Галії Ібрагімової (у перекладі О.О.Бондаренка) з журналу "Индекс безопасности" надає ґрунтовну інформацію що...

Однойменна стаття Галії Ібрагімової (у перекладі О.О.Бондаренка) з журналу "Индекс безопасности" надає ґрунтовну інформацію щодо розуміння перспектив і мотивації розвитку атомної енергетику у Центральній Азії (ЦА). 

Не дивлячись на те, що стаття була опублікована до аварії на Фукусімській АЕС, її положення залишаються незмінними й сьогодні:

  • збільшення енергоспоживання за рахунок збільшення виробництва і зростання населення; 
  • нерівномірність (як сезонна так і географічна) вироблення і споживання енергії і як наслідок необхідність введення альтернативних джерел енергії для компенсації цих нерівномірностей;
  • взаємна залежність країн ЦА від Об'єднаної Енергетичної Системи ЦА;
  • бажання країн ЦА розвивати окремі ланки ядерно-паливного циклу шляхом переходу від продажу сировини до виробництва ядерного палива через широку міжнародну кооперацію;
  • наявні проблеми радіоактивних відходів у вигляді хвостосховищ від видобування урану часів Радянського Союзу.
Всі вказані вище та інші обставини примушують країни ЦА рухатись руслі прагматизму і взаємозалежності при розгляді можливих рішень стосовно розвитку власних елементів ядерної енергетики і ядерного-паливного циклу.

Повний текст статті, який можна знайти тут, буде цікавий і корисний для того читача, хто шукає шляхи вирішення складних актуальних проблем.

Джерело:
  • Атомна енергетика в Центральній Азії: чи є перспективи?: Галія Ібрагімова (переклад О.О.Бондаренка) Журнал ТРЗУ, 2 червня 2011. (urpsspot.wordpress.com)

Пов`язані

Статті 6778146130376218047

Дописати коментар Default Comments

emo-but-icon

Переклад

Кількість переглядів

Останні

Архів блогу

item