Перший Міжнародний день радіології

Міжнародний день радіології (IDoR) встановлено щорічним днем, що присвячений науці і дисципліні радіології. Перший раз цей день буде від...

Міжнародний день радіології (IDoR) встановлено щорічним днем, що присвячений науці і дисципліні радіології. Перший раз цей день буде відмічатися 8 листопада 2012 року і є спільною ініціативою Європейського товариства радіології (ESR), радіологічного товариства Північної Америки (RSNA) і Американського коледжу радіології (ACR).

8 листопада 1895 Вільгельм Конрад Рентген відкрив Х-промені, фактично заклавши основу для нової медичної дисципліни радіології. На честь цього відкриття, ESR разом з RSNA і ACR вирішили щорічно відзначати цю дату. Міжнародний день радіології (IDoR) спрямований на підвищення поінформованості громадськості про радіологію і користь, отриману від неї. Міжнародний день Радіології є наступником Європейського дня радіології, що був започаткований у 2011 році. Перший і єдиний Європейський день радіології був проведений 10 лютого 2011 року в ознаменування річниці смерті Рентгена. Європейський день був організований ESR, що з тих пір вступило у співпрацю з RSNA і ACR з метою заснування Міжнародного дня радіології.

В Україні є підстави для своєї позиції в цьому питанні

Так, неможливо поставити під сумнів важливість радіології в житті людства і, отже, саму ідею встановлення Міжнародного дня радіології. Але з огляду на те, що цей день прив'язаний до беззаперечно визначної особистості Конрада Рентгена, в Україні є вагомі причини підтримати дещо іншу дату Міжнародного дня радіології, пов'язану з іменем видатного українського вченого Івана Павловича Пулюя, який відкрив Х-промені за декілька років до Конрада Рентгена.

Про історію відкриття Х-променів Іваном Павловичем Пулюєм ми вже писали раніше у статті "Учітесь, читайте, і чужому научайтесь, й свого не цурайтесь - 115 річниця відкриття X-променів".

Джерела:

Пов`язані

Україна 7961382915303897528

Дописати коментар Default Comments

emo-but-icon

Переклад

Кількість переглядів

Останні

Архів блогу

item