Повна збірка дозових коефіцієнтів МКРЗ

Ця доповідь Міжнародної комісії з радіологічного захисту (МКРЗ) є найбільш повною добіркою дозових коефіцієнтів для надходження радіону...

Ця доповідь Міжнародної комісії з радіологічного захисту (МКРЗ) є найбільш повною добіркою дозових коефіцієнтів для надходження радіонуклідів для робітників і представників населення, а також конверсійних коефіцієнтів для використання у професійному радіологічному захисті від зовнішнього випромінення, зібраних з Публікацій МКРЗ №№68, 72 та 74. Дозові коефіцієнти в цьому збірнику розраховуються так, як визначено в Публікації МКРЗ №60 (1991 року видання). Згодом табличні коефіцієнти з цієї публікації будуть замінені на значення, що ґрунтуватимуться на Публікації МКРЗ №103.

На додаток до розробки системи радіаційного захисту, що використовується в якості основи для регулювання радіаційного фактора у всьому світі, МКРЗ також надає інформацію, необхідну для впровадження цієї системи. Центральними поняттями для застосування системи є використання захисних величин "еквівалентна доза" і "ефективна доза". МКРЗ забезпечує користувачів наборами дозових коефіцієнтів, щоб дозволити розрахувати еквівалентні і ефективні дози від надходження радіонуклідів або зовнішнього випромінення для порівняння з дозовими межами, граничними дозами та контрольними рівнями у відповідності до рекомендацій МКРЗ.

У той час, коли цей звіт МКРЗ опублікований, ведеться робота з розробки нового набору коефіцієнтів, розрахованих у відповідності з рекомендаціями з Публікації МКРЗ №103 (2007 року видання). Однак, ці зусилля вимагатимуть ще кілька років для завершення оновленої збірки дозових коефіцієнтів. На сьогодні дана публікація є всеосяжною добіркою дозових коефіцієнтів, що передують Публікації №103.

Джерело:

Пов`язані

Світ 5982193867678635398

Дописати коментар Default Comments

emo-but-icon

Переклад

Кількість переглядів

Останні

Архів блогу

item