Результати стрес-тестів ядерних реакторів Європи

Брюссельське видання EUObserver повідомляє про основні результати контролю з боку комісії ЄС з енергетики європейських ядерних реакторів...

Брюссельське видання EUObserver повідомляє про основні результати контролю з боку комісії ЄС з енергетики європейських ядерних реакторів. Обстеження проводилося впродовж 18 місяців у 15 країнах ЄС, а також в Україні й Швейцарії. Перевірено 146 ядерних реакторів АЕС цих країн.

Комісар ЄС з енергетики Ґюнтер Оттінґер повідомив, що комісія знайшла ризики для 62 реакторів у разі сильних землетрусів, виявила неналежне функціонування систем безпеки на понад 80 реакторах. 34 реактори в Бельгії, Чехії, Україні, Угорщині, Словаччині та Великобританії потребують «негайного» налагодження систем охолодження та стримування високого тиску. За оцінками комісії, модернізація європейських ректорів з метою доведення їх до стандартів МАГАТЕ потребуватиме від 10 до 25 мільярдів доларів. Остаточні директиви з ядерної безпеки в Європі Спеціальна група з ядерної безпеки (AHGNS) ухвалить у лютому наступного року.

Джерело:
Оригінал статті:

Пов`язані

Світ 6319215503456732677

Дописати коментар Default Comments

emo-but-icon

Переклад

Кількість переглядів

Останні

Архів блогу

item