A la guerre comme à la guerre

Момент атаки зелених на АЕС (Green Peace) Як кажуть французи - на війні як на війні. Під час своєї чергової атаки параплан Грінпіс ски...

Момент атаки зелених на АЕС
(Green Peace)
Як кажуть французи - на війні як на війні. Під час своєї чергової атаки параплан Грінпіс скинув димову шашку на АЕС Бюже (Bugey) у Франції. Це сталося за декілька годин до теледебатів між президентом Франції Ніколя Саркозі і його конкурентом на цю посаду Франсуа Холланд, на яких планувалось обговорення питань ядерної енергетики.

Незадовго до 8 ранку 2 травня 2012 року параплан під пілотуванням однієї людини кружляв над АЕС Бюже, скинувши димову шашку на дах однієї з будівель реактора. У групі підтримки заявили, що це ілюструє «вразливість атомних електростанцій на загрози з повітря".

Згодом мале повітряне судно здійснило аварійну посадку в неядерній частині АЕС, повідомили у EDF. Поліція втрутилася негайно і людину затримали протягом декількох хвилин також повідомили у компанії, заявивши, що безпеці АЕС наразі нічого не загрожує. В EDF сказали, що реагування сил безпеки було швидким після їх модернізації, що відбулися після останнього гучного порушення безпеки - також під проводом Грінпіс.

Під час терміну повноважень Саркозі прихильники ядерної енергетики були вельми помітні. Франція експортувала ядерні товари та послуги за кордон і дозволила будівництво двох нових реакторів вдома. На відміну від Саркозі Холланд під час своєї передвиборчої кампанії обіцяв зниження ролі атомної енергетики з 75% на сьогодні приблизно до 50% електроенергії у 2030 році в якості поступки зеленим. Спостерігачі, однак, сумніваються, що  Холланд  прийме рішучі заходи проти ядерної енергетики протягом поточного періоду  економічного застою в Європі і, зокрема він погодився на завершення будівництва Flamanville 3.

АЕС Fessenheim, найстаріша АЕС Франції, що знаходиться майже на кордоні з Німеччиною, опинилась на передньому краї дебатів. Саркозі заявив, що він буде дотримуватися порад регулятора щодо її подальшої експлуатації, в той час коли Холланд заявив, що він накаже закрити АЕС до кінця терміну його повноважень.

Джерело:

http://www.world-nuclear-news.org/NP_Activists_move_on_presidential_debate_0205121.html?goback=%2Egde_2170900_member_112814323

Читати також:

Пов`язані

Світ 8215375354067552324

Дописати коментар Default Comments

emo-but-icon

Переклад

Кількість переглядів

Останні

Архів блогу

item