АЕС Франції виявились легкою здобиччю для Greenpeace

Представники французького бюро Greenpeace у понеділок (5-го грудня 2011 року) вранці здійснили спробу проникнути на кілька атомних електр...

Представники французького бюро Greenpeace у понеділок (5-го грудня 2011 року) вранці здійснили спробу проникнути на кілька атомних електростанцій у Франції, щоб довести громадськості, яку небезпеку становить атомна енергетика.

"Спроба проникнення на АЕС представників Greenpeace мала на меті продемонструвати відсутність повної безпеки в секторі", - зазначила представник французької партії "зелених" Ноель Мамер.

Борці за екологію "атакували" АЕС у Ножан-сюр-Сен (Паризький округ), Блає (Жиронда), Шинон (Ендр і Луара) та Кадараш (Буш-дю-Рон). "Кілька "умовних бойовиків", сховавшись у кущах поблизу АЕС, здійснили спробу непоміченими проникнути на об'єкти, потрапити до пунктів управління станцій та вивісити транспаранти з надписами "Ні ядерній енергетиці!", - йдеться в офіційному повідомленні Greenpeace. На їхню думку, задум акції цілком вдався.

Національний оператор французьких АЕС компанія EDF спростувала заяви захисників довкілля і зазначила, що всі "порушники спокою були затримані силами безпеки АЕС". Французька поліція, у свою чергу, повідомила про вторгнення на кілька ядерних об'єктів. Міністерство внутрішніх справ виступило із заявою, що особи, які незаконно проникнули на об'єкти, були заарештовані. Спеціальний радник президента Франції Анрі Гено назвав такий вчинок Greenpeace "безвідповідальним". "Нам доведеться вжити відповідних заходів. Ми не можемо дозволити кому завгодно просто так приходити на АЕС", - сказав він.

Франція залишається лідером з використання атомної енергетики, отримуючи від експлуатації 58 реакторів своїх АЕС 75% електроенергії.

Джерело:

http://www.ukrinform.ua/ukr/order/?id=1061238

Пов`язані

Світ 4866385691442839914

Дописати коментар Default Comments

emo-but-icon

Переклад

Кількість переглядів

Останні

Архів блогу

item