IRPA-13

13-й міжнародний конгрес Міжнародної асоціації з радіаційного захисту (IRPA-13) починається 13 травня 2012 у Глазго, Шотландія і продовж...

13-й міжнародний конгрес Міжнародної асоціації з радіаційного захисту (IRPA-13) починається 13 травня 2012 у Глазго, Шотландія і продовжиться до 18 травня. Лейтмотив нинішнього форуму "Життя з радіацією - взаємодія з суспільством" віддзеркалює стрімкий і драматичний перебіг подій останніх років і викликані ними складні процеси, що відбуваються у світовій спільноті.

Тема, яка була обрана для Конгресу IRPA-13, і цікава і складна водночас. Вона нагадує нам, що в той час коли опромінення може бути як добровільним чи примусовим, управління захистом завжди буде вимагати як соціальних рішень і так прийняття вибору. Для прийняття таких рішень вимагає знань і мудрості, і мета цього Конгресу є підвищення і того і іншого, щоб допомогти професіоналам з радіаційного захисту більш ефективно вирішувати свої обов'язки.

Суспільне сприйняття і розуміння радіаційних ризиків часто відхиляється на різні боки від думки наукових експертів. Стає все більш очевидним, що для багатьох видів діяльності, що використовують випромінення, неможливо рухатися успішно вперед без структурованої і конструктивної взаємодії із зацікавленими сторонами, особливо в місцевих громадах. Конгрес, таким чином, надає для фахівців з радіаційного захисту можливість для обміну досвідом між собою, але й також і обмінюватися думками з людьми за межами професії - тобто з тими, кого часто відносять до зацікавленої сторони (stakeholders) у прийнятті рішень.

Це захоплюючий час у світі радіаційного захисту. Отримано багато досягнень у базових знаннях, що є основою радіаційного захисту. Спостерігається значний прогрес у сфері використання випромінення у медичних цілях, хоча і з деякою стурбованістю у зв'язку з дуже значним збільшенням загального опромінення. Відродження ядерних надій готово запропонувати ще більше енергії вільної від СО2, хоча і не всі зацікавлені сторони раді з цього. Все більше і більше застосувань радіоактивних джерел знайдені в даний час, за умов належного дотримання безпеки. Опромінення від природних випромінювань, особливо від радону і джерел природного походження (NORM), є предметом постійної уваги.

Всі ці питання знайшли своє відображення у програмі Конгреса. Програма базується на чотирьох стовпах радіаційного захисту, як показано на малюнку. Ця система з усіма своїми взаємними зв'язками і впливами один на одного має дещо циклічний характер.



Джерело:

http://www.irpa13glasgow.com/

Пов`язані

Світ 943383614571990200

Дописати коментар Default Comments

emo-but-icon

Переклад

Кількість переглядів

Останні

Архів блогу

item