Нова публікація МАГАТЕ: Зв'язки з громадськістю при ядерних або радіологічних надзвичайних ситуаціях

Мета нової публікації МАГАТЕ полягає в тому, щоб забезпечити практичним керівництвом тих, хто відповідає за підтримання інформаційних зв...

Мета нової публікації МАГАТЕ полягає в тому, щоб забезпечити практичним керівництвом тих, хто відповідає за підтримання інформаційних зв'язків з громадськістю та ЗМІ та для координації всіх джерел з офіційною інформацією, щоб забезпечити послідовне інформування громадськості до, під час і після настання надзвичайної радіаційної ситуації.

Досвід ядерних і радіологічних (радіаційних) надзвичайних ситуацій виділяє зв'язки з громадськістю як одну з найбільш важливих складових управління в надзвичайних ситуаціях. Іноді подія не вважається надзвичайною ситуацією для експертів або професіоналів, але сприймається дуже по-різному широкою громадськістю. Ефективне спілкування з громадськістю про радіаційні надзвичайні ситуації є ключем до успішного управління з їх подолання. Це допоможе пом'якшенню ризиків, підтримку реалізації захисних заходів і призведе до зниження негативних психологічних наслідків.

Спілкування з громадськістю про радіацію є складним завданням. Важливо пам'ятати, що завжди треба спілкуватися простою мовою. Довіра й доступність інформації є ключовим елементом комунікації.

На додачу до місцевих аварійно-рятувальних служб (наприклад, місцевих медичних, правоохоронних і пожежних бригад) найбільш важливу роль у ранньому реагуванні відіграють співробітники з громадської інформації (СГІ, або англ. Public Information Officers - PIO). Для успішного виконання цієї ролі, важливе значення має те, щоб СГІ були підготовлені і треновані до виникнення надзвичайної ситуації.

Для досягнення поставлених цілей ця публікація:
  • описує, як готуватися і тренуватися для забезпечення комунікацій в умовах екстрених ситуацій, до того як подія відбудеться.
  • пояснює необхідність ефективних комунікацій в радіаційних надзвичайних ситуаціях.
  • встановлює принципи комунікації та засоби для надання допомоги СГІ у досягненні ефективної комунікації протягом радіаційної надзвичайної ситуації та допомагає в пом'якшенні наслідків.
Це видання складається з двох розділів. Розділ 1 включає введення, мету, сферу застосування, зміст і рекомендації що використання цієї публікації. Розділ 2 охоплює основні відомості про систему аварійного командування інцидентом, організацію комунікацій з громадскістю, функціональні ролі для налагодження і підтримки інформування і координації під час надзвичайної ситуації, бюджетні вимоги для планування і підготовки комунікацій у надзвичайних ситуаціях. Також у допомогу СГІ публікація включає керівництва, інформаційні бюлетені та дорадчі додатки.

Джерело:

http://www-pub.iaea.org/MTCD/Publications/PDF/EPR-Communcation_web.pdf

Пов`язані

Світ 6650252250591964223

Дописати коментар Default Comments

emo-but-icon

Переклад

Кількість переглядів

Останні

Архів блогу

item