Біля Фукусіми планується захоронення низькоактивних відходів

Уряд Японії звернувся до одного міста в префектурі Фукусіма з тим, щоб воно прийняло попіл від спаленого сміття, забрудненого радіоактив...

Уряд Японії звернувся до одного міста в префектурі Фукусіма з тим, щоб воно прийняло попіл від спаленого сміття, забрудненого радіоактивними речовинами з АЕС Фукусіма 1, на захоронення. За даними джерел, це місто, до якого звернувся центральний уряд, Томіока (Tomioka).

Джерела стверджують, що центральний уряд поінформував місто, що щільність радіоактивного цезію в золі, призначеній на захоронення, не буде перевищувати 100 кБк/кг. Тим не менш, мер Томіока Кацуя Ендо сказав: "Нічого ще не вирішено Це не дуже добрий час, щоб обговорювати це".

Також керівництво міста заявило про те, що центральний уряд запропонував побудувати тимчасові установки спалювання на двох майданчиках у північній і південній частинах країни, а попіл буде захоронюватись на спеціальному майданчику поблизу міста.

Під майданчик для захоронення обрано полігон для шламу та інших видів небезпечних відходів  за 13 км від АЕС у закритій зоні. Експлуатація сховища на 960 тис. куб. м почалася у 2001 році і на сьогодні ще 760 тис. куб. м ще доступні. З самого початку аварії операції на сховищі були призупинені.

Джерело:

http://www.asiaone.com/News/AsiaOne%2BNews/Asia/Story/A1Story20120319-334218.html

Тут варто згадати, що більш обережні японці планують застосувати значно більш ліберальні рівні і умови захоронення низькоактивних відходів ніж ті, що використовуються в Україні.

З останнього питання зокрема читати:

Пов`язані

Світ 7431147303271446719

Дописати коментар Default Comments

emo-but-icon

Переклад

Кількість переглядів

Останні

Архів блогу

item