Пленум вищого адміністративного суду України про вирішення "чорнобильських" спорів

Можна сміливо припустити, що напередодні чергової річниці Чорнобильської аварії більш актуальними для значної чисельності тих громадян У...

Можна сміливо припустити, що напередодні чергової річниці Чорнобильської аварії більш актуальними для значної чисельності тих громадян України, кого називають ліквідаторами і постраждалими, як це засвідчив соціально бурхливий минулий 2011 рік, є і будуть не реляції про подолання наслідків, а конкретна допомога у вирішенні власних питань тривіального виживання.

Мало хто з учасників ліквідації наслідків чорнобильської аварії у роки своєї безтурботної молодості передбачав, що прийдеться вступати у суперечку з державою за свої, як то кажуть, кровні. Але сьогодні це реалії нашого життя. 

Саме тому для всіх сторін судових процесів (не тільки для суддів, але й для позивачів і відповідачів) щодо виплати належних "чорнобильських" зарплат, пенсій, компенсацій тощо може виявитись актуальною і практично важливою достатньо свіжа Постанова Пленуму вищого адміністративного суду України від 16.03.2012 № 4 "Про судову практику вирішення адміністративними судами спорів, що виникають у зв'язку із застосуванням статей 39, 48, 50, 52, 54 Закону України "Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи".

Джерело:


Також читати:

Пов`язані

Україна 4341238640243440895

Дописати коментар Default Comments

emo-but-icon

Переклад

Кількість переглядів

Останні

Архів блогу

item