Україна хоче створювати приватні АЕС

Український бізнес приміряється до мирного атому Проект Ядерного кодексу України, розміщений на сайті міністерства енергетики та вугіль...

Український бізнес
приміряється до
мирного атому
Проект Ядерного кодексу України, розміщений на сайті міністерства енергетики та вугільної промисловості, передбачає можливість функціонування приватних АЕС в країні, як влучно запримітили білоруські колеги.

"Ядерні установки, об’єкти, призначені для поводження з радіоактивними відходами (крім сховищ для захоронення радіоактивних відходів), джерела іонізуючого випромінювання, а також майнові комплекси уранових об’єктів можуть перебувати у різних формах власності", - йдеться в частині 2 статті 5 документу.

У той же час уранові руди, які містяться у надрах, ядерні матеріали, крім продуктів переробки уранових руд, а також сховища для захоронення радіоактивних відходів є виключно загальнодержавною власністю.

Здобуті з надр уранові руди та продукти їх переробки можуть перебувати в різних формах власності, якщо інше не встановлено державним замовленням та міжнародними договорами України. Уранові руди та продукти їх переробки за державним замовленням закуповуються за договірними цінами, які забезпечують рівень рентабельності не нижче мінімального, відзначається в проекті кодексу.Радіоактивні відходи переходять у власність держави з моменту підписання документа про їх передачу від виробника радіоактивних відходів, в результаті діяльності якого вони утворилися, до спеціалізованого підприємства по поводженню з радіоактивними відходами.

Пов`язані

Україна 8702724156300058505

Дописати коментар Default Comments

emo-but-icon

Переклад

Кількість переглядів

Останні

Архів блогу

item