17 робітників опромінено у Національній лабораторії Айдахо

Як повідомили з урядових джерел, у вівторок 8 листопада 2011 року сімнадцять робітників піддалися опроміненню низького рівня від плутонію...

Як повідомили з урядових джерел, у вівторок 8 листопада 2011 року сімнадцять робітників піддалися опроміненню низького рівня від плутонію у ядерній дослідницький лабораторії Міністерства енергетики США в Айдахо, жодного ризику для населення завдано не було.

Аварія у Національній лабораторії Айдахо (INL) сталась в межах об'єкта, що використовується для дистанційного поводження, обробки і вивчення відпрацьованого ядерного палива, радіоактивних відходів та інших опромінених матеріалів.

Так званий Комплекс поводження з матеріалами і паливом (Materials and Fuels Complex) розташований на краю великого майданчика лабораторії, що займає 890 квадратних миль у високогірній пустелі на сході штату Айдахо приблизно за 38 миль від міста Айдахо-Фолс (Idaho Falls).

Принаймні, 17 робітників працювали в знятому з експлуатації дослідницькому реакторі, коли "контейнер було відкрито для нормальної, планової роботи, в результаті чого працівники отримали низькі рівні опромінення від плутонію".

Не надано жодних безпосередніх деталей з лабораторії про точну причину або природу витоку радіації, наприклад, чи сталась вона в результаті технічної неполадки чи людської помилки.

Представник Лабораторії Earl Johnson сказав Рейтер здоров'я працівники були зайняті в діяльності і в зоні, яка не вимагає спеціальних захисних заходів. "Ми, звичайно, не очікували, щоб таке відбулося", сказав він, додавши, що радіаційний контроль у робочий зоні виявив низький рівень викиду радіоактивності.

Джонсон сказав, що "фізичний реактор на нульовий потужності", де сталася аварія, був виведений з експлуатації в 1992 році і використовувався для вивчення і тестування технологій для космічних і комерційних ядерних реакторів.

Опроміненні робітники пройшли початкові процедури дезактивації в комплексі, перш ніж вони були доставлені в медичний заклад в іншому місці на лабораторному майданчику для "подальшої оцінки". Поки подробиці про їхній стан не надані.

У Національній лабораторії Айдахо, яка є провідним об'єктом Міністерства енергетики США у сфері технологій ядерних реакторів, працюють близько 6000 робітників основного і підрядного персоналу.

За даними реєстраційних журналів лабораторії, інцидент, що стався у вівторок, виявився самим серйозним в лабораторії з червня 2007 року, коли робітник отримав опіки і отруєння чадним газом від невеликої пожежі у лабораторії, хоча про жодний вихід радіоактивності тоді не повідомлялося.

Ще занадто рано говорити про те, наскільки серйозною є остання аварія у порівнянні з попередніми інцидентами, оскільки "невідомо, які будуть її наслідки", сказала Liz Woodruff, керівник приватної некомерційної групи ядерного спостереження в Айдахо, яку називають Snake River Alliance. Але вона додала: "Це багато робітників."

Джерело:

http://www.reuters.com/article/2011/11/08/us-nuclear-lab-idaho-idUSTRE7A77QW20111108

Пов`язані

Світ 7518277424298114541

Дописати коментар Default Comments

emo-but-icon

Переклад

Кількість переглядів

Останні

Архів блогу

item