Проект нового стандарту МАГАТЕ

Міжнародне агентство з атомної енергії (МАГАТЕ) на своєму сайту анонсувало проміжну редакцію публікації "Радіаційний захист та безпе...

Міжнародне агентство з атомної енергії (МАГАТЕ) на своєму сайту анонсувало проміжну редакцію публікації "Радіаційний захист та безпека джерел випромінювання: Міжнародні основні норми безпеки - Проміжне видання".

Ця публікація встановлює вимоги - на основі цілей та принципів безпеки, закріплених в Основоположних Принципах Безпеки (Fundamental Safety Principles) - для захисту людей і навколишнього середовища від шкідливої дії іонізуючого випромінення та для безпеки джерел випромінення. Вимоги поширюються на всі об'єкти та види діяльності, які призводять до радіаційних ризиків. Вони поширюються на три категорії опромінення: професійне опромінення, опромінення населення та медичне опромінення. Публікація видана у двох варіантах: друкованому і електронному. Друкована книга доступна лише англійською мовою. Компакт-диск включає в себе переклад тексту арабською, китайською, французькою, російською та іспанською мовами. Текст цього проміжного видання був представлений організаціям - потенційним спонсорам на їх схвалення. За результатами прийнятого рішення щодо затвердження цього документу, він буде опублікований в остаточній редакції як стандарт, за спільним спонсорством.

Це проміжне видання відтворено безпосередньо з документу, що затверджений Радою керуючих МАГАТЕ за номером GOV/2011/42, без додаткового редагування. 

Зміст публікації:
1. Введення;
2. Загальні вимоги до захисту і безпеки;
3. Ситуації планового опромінення;
4. Ситуації аварійного опромінення;
5. Ситуації існуючого опромінення;
Список I: Вилучення і звільнення;
Список II: Категорії закритих джерел, що використовуються в загальній практиці;
Список III: Межі доз для ситуацій планового опромінення;
Список IV: Критерії, що використовуються в аварійній готовності та реагуванні;
Додаток: Загальні критерії для захисних заходів та інших заходів реагування в ситуаціях аварійного опромінення для зменшення ризику стохастичних ефектів.
Джерело:

Пов`язані

Світ 6585508078291918021

Дописати коментар Default Comments

emo-but-icon

Переклад

Кількість переглядів

Останні

Архів блогу

item