Індія працює над торієвим ядерним реактором

Індія, як то кажуть, працює над 300 МВт ядерним реактором, який переважно використовуватиме торій замість урану. Вже є план побудови і вв...

Індія, як то кажуть, працює над 300 МВт ядерним реактором, який переважно використовуватиме торій замість урану. Вже є план побудови і введення у експлуатацію атомної електростанції до 2020 року і посадові особи говорять, що у даний час відбувається пошук підходящого місця.

В інтерв'ю газеті Guardian Великобританія, Ратан Кумар Сінгх, директор атомного науково-дослідного центру Баба (Bhabha) в Мумбаї, заявив, що "основні фізичні та технічні" аспекти АЕС "вирішені і проект готовий".

Він сказав, що будівництво об'єкта ведеться не менше двох років, і ще шість років пройде, перш ніж він буде введений в експлуатацію.

Він додав: "Реактор типу AHWR (Advanced Heavy Water Reactor) в кінцевому рахунку має гнучкість дизайну, використовуючи в якості палива комбінацію або плутоній-торій або НЗУ (низько збагачений уран)-торій. Варіант на базі комбінації НЗУ-торій зробить реактор типу AHWR дуже затребуваним за кордоном з огляду на дуже низьку генерацію плутонію, що зробить його прийнятним для країн з проблемами у сфері непоширення (ядерних матеріалів). "

Джерело:
Дивиться також:

Пов`язані

Світ 2835978840883319781

Дописати коментар Default Comments

emo-but-icon

Переклад

Кількість переглядів

Останні

Архів блогу

item