Google Group - потужній інструмент з організації форумів обговорень, FAQ, списків розсилки та іншого

Група Google - це група, створена за допомогою служби Google Group і належить користувачам-власникам. Групи Google не тільки дозволяють ке...

Група Google - це група, створена за допомогою служби Google Group і належить користувачам-власникам. Групи Google не тільки дозволяють керувати списком розсилки та архівувати його, але і являють собою справжній засіб спілкування та співпраці для учасників групи. На відміну від інших безкоштовних служб поштової розсилки групи Google надають більше простору для зберігання інформації, сторінок, що настроюються, та унікальні можливості управління.
Приєднання до групи може бути корисним з наступних причин:
Багато можливості Груп Google не вимагають наявності облікового запису Google, але для деяких він все-таки потрібен.
Дії, які можна виконувати без облікового запису Google:
Дії, для яких потрібно мати акаунт Google:
Переклад на іншу мову легко здійснюється в Групі Google. При читанні ланцюжка повідомлень або окремого повідомлення іншою мовою натисніть на розташовану у верхній частині ланцюжка повідомлень посилання "Перекласти все", щоб переглянути перекладену версію. Крім того, можна перевести конкретне повідомлення в ланцюжку, натиснувши на посилання "Перекласти".
Якщо участь у групі обмежена, то вхід до групи можливе тільки після отримання запрошення від власника або менеджера групи. Тільки члени групи можуть переглядати зміст повідомлень і список учасників групи, публікувати повідомлення, приєднувати файли. Для входження в таку групу необхідно дати згоду на запрошення, отримане від власника або менеджера групи. При цьому будь-хто може направити запит на включення в групу Google. Однак можна організувати більш відкриту групу - це питання завдань, які ставляться перед групою.
Коли ви входите в групи Google через загальну адресу сервісу https://groups.google.com , то отримаєте доступ до списку всіх груп, в яких ви зареєстровані.
Однак ви можете заходити безпосередньо в групу через Інтернет за адресою: http://groups.google.com/group/<Назва_групи>.Тут ви можете розміщувати свої повідомлення, читати всі інші повідомлення, користуючись браузером. Обов'язково запам'ятайте цю адресу, наприклад, в розділі закладок вашого браузера, а також логін (це адреса вашої електронної пошти) і пароль реєстрації!
Також ви можете направляти ваші повідомлення через електронну пошту за адресою: <Назва_групи>@googlegroups.com. Ваші повідомлення, спрямовані за цією адресою будуть отримувати всі зареєстровані учасники групи. Обов'язково запам'ятайте цю адресу, наприклад, у списку адрес вашої поштової програми!
При розміщенні вашого повідомлення через Інтернет або електронну пошту на адресу групи нова тема задає напрямок нової дискусії в групі. Зважайте на це, щоб загальне обговорення було структуроване. Наприклад, варто писати одне повідомлення на одну тему, про що чітко визначати у полі листування «Тема».
Щоб не створювати нову тему, а поглибити дискусію на вже створену тему - відповідайте на вже існуюче повідомлення через інтернет або електронну пошту на адресу групи, не змінюючи поле листування «Тема». Для цього ви можете відповідати, у тому числі, на свої повідомлення. Тоді всім учасникам буде легше шукати відповідну тему обговорення у деревовидній структурі тем.
Після того, як ви зареєструвалися у групі, подивіться на список вже зареєстрованих учасників групи (Members).
При направленні ваших повідомлень як на нову так і на існуючу тему ел. поштою, користуйтесь лише адресою групи. В цьому випадку всі зареєстровані учасники групи прочитають ваше повідомлення через Інтернет і одночасно отримають його на власну адресу електронної пошти.
Не включайте до списку розсилки адреси електронної пошти учасників, які вже зареєстровані у групі, бо повідомлення будуть зайво дублюватися. Але, за вашим бажанням, у повідомлення до групи ви можете додавати інші адреси електронної пошти. Хоча для чіткості спілкування у групі краще користуватися лише адресою групи. 
Автор:

О.Бондаренко

Пов`язані

Статті 4099353534150279550

Дописати коментар Default Comments

emo-but-icon

Переклад

Кількість переглядів

Останні

Архів блогу

item