Для екстремалів відкриті місця найстрашніших у світі природних та техногенних катастроф

Місцева влада навчилися заробляти на людському горі. Пропонується огляд місць природних і техногенних катастроф у світі, які відкриті дл...

Місцева влада навчилися заробляти на людському горі. Пропонується огляд місць природних і техногенних катастроф у світі, які відкриті для відвідування туристами

Чорнобильська атомна станція (Прип'ять, Україна) - у квітні 2011 року виповнюється 25 років з моменту вибуху ядерного реактора на ЧАЕС. На початку 2011 року планується зняття обмежень на туризм в 30-кілометровій «зоні відчуження», що дозволить туристам легально відвідувати саме місце ядерної катастрофи, а також побачити дику природу цієї території. 

Гора Мерапі (Джокякарта, Індонезія) - виверження вулкана в цьому місці восени 2010 року забрала життя більше 350 чоловік і залишила без даху 400 тисяч людей. Зараз на місце катастрофи організовані екскурсії, які дозволяють побачити наслідки руйнівної сили вулкана, а також річку з холодним вулканічним потоком.

Острів Грюнард (Шотландія) - в 1942 році Британський уряд провів тут великомасштабне випробування біологічної зброї, в результаті якого спори сибірської виразки, розпорошені над островом, протягом декількох днів убили стадо піддослідних овець і на 50 років зробили цей острів ненаселеним. У 90-х роках минулого століття острів був знезаражений і оголошений безпечним для людей і тварин. Так що бажаючі можуть поспостерігати за птахами і кроликами, а також за квітами, які навесні вкривають весь острів. 

Меморіальний парк землетрусу в Дунхекоу (Сичуань, Китай) - 12 травня 2008 року тут стався землетрус силою 7,9 балів, який забрав життя 90 тисяч чоловік. На місці катастрофи побудований музей із залишків школи «Бейчуань», під завалами якій поховано близько тисячі учнів, а також розбите близько шести парків, в яких продаються книжки, фотографії та диски, присвячені землетрусу.

Велика Тихоокеанська сміттєва пляма (Тихий океан) - в 1997 році було виявлено скупчення сміття в океані на північному сході від Гавайських островів, занесеного сюди тихоокеанськими течіями, яке утворює масив, що вдвічі перевищує площу Техасу. Ця пляма, що складається з поліетиленових пакетів, рукояток від парасольок, футбольних м'ячів та інших відходів людської життєдіяльності. Голландська архітектурна компанія планує побудувати тут «Сміттєвий острів», придатний для життя. 

Атолл Бікіні (Маршаллові острова) - тут у 1940-1959 роках США провели 67 ядерних випробувань, в результаті яких близько 840 жителів тихоокеанського атола померли від ракових та інших захворювань і близько 7000 колишніх жителів Бікіні були евакуйовані з острова. Атол - справжній рай для дайверів, які люблять досліджувати затонулі кораблі, яких тут близько 19. Купатися і гуляти можна спокійно, однак, з-за підвищеного рівня радіації не рекомендується вживати продукти, вирощені на острові. 

Фабрика пестицидів «Юніон Карбайд» (Бхопал, Індія) - на цій американській фабриці в грудні 1984 року стався витік токсичного газу, в результаті чого миттєво загинули 2 тисячі осіб і ще не одна тисяча в наступні роки. Відповідальності за катастрофу ніхто не поніс, США закрили справу і виділили постраждалим компенсацію в розмірі 550 доларів на людину. У 2009 році прохідна фабрики була відкрита владою штату для відвідувачів, щоб довести, що це місце безпечне.

Централія (Пенсільванія, США) - місто-привид, де в 1962 році зайнялась підземна пожежа через потрапляння вогню зі сміттєзвалища у вугільну шахту, яку так і не змогли згасити до цих пір. Населення містечка скоротилася з декількох тисяч у 1980 році до 9 чоловік сьогодні. Однак, незважаючи на те, що земля тут буквально горить під ногами, містечко відкрите для туристів. Правда більше години знаходитися тут не рекомендується, оскільки вогонь призводить до викиду токсичного газу, від якого починається головний біль.

Джерело:

Пов`язані

Чорнобиль 1365461235895282346

Дописати коментар Default Comments

emo-but-icon

Переклад

Кількість переглядів

Останні

Архів блогу

item