Запаси 20%-ного урана в Ірані підійшли до 40 кг

Іран зробив до цього моменту майже 40 кг урану, збагаченого до 20%. Про це, як передає іранське агентство FARS, заявив президент організації...

Іран зробив до цього моменту майже 40 кг урану, збагаченого до 20%. Про це, як передає іранське агентство FARS, заявив президент організації з атомної енергії Ірану (AEOI) доктор Алі Акбар Салехі.

"Ми виробили майже 40 кг 20%-ного урану, і ми сподіваємося незабаром здійснити перше завантаження зробленого в Ірані 20%-ного палива в дослідницький реактор TRR в Тегерані", - сказав Салехі. 

В останній доповіді МАГАТЕ, присвяченій іранській ядерній програмі, наводилися такі дані з напрацювання в Ісламській Республіці урану із збагаченням до 20%: 

Станом на 18 вересня 2010 року, за даними МАГАТЕ, загальні запаси такого урану в Ірані дорівнювали 25,1 кг. За іранським даними, в період з 19 вересня по 19 листопада в країні було отримано додатково ще 7,8 кг такого урану, а загальна кількість на 19 листопада було, відповідно, 32,9 кг.

За твердженнями Ірану, середнє збагачення урану складає 19,89%. За попередніми даними, отриманим інспекторами МАГАТЕ за допомогою методів неруйнівного контролю, збагачення доходить до 19,94%. Більш точно про рівень збагачення іранського урану можна буде судити після закінчення аналізу відібраних інспекторами проб.

Збагачення урану до 20% ведеться в Ірані на дослідному центрифужному заводі PFEP в Натанзі. Одержуваний уран необхідний при виготовленні паливних елементів для дослідницького реактора TRR в Тегерані. 

Раніше реактор TRR експлуатувався на паливі, поставленому з Аргентини. Закуплені запаси палива підходять до кінця, і Ірану необхідно або придбати нову партію палива за кордоном, або виготовити її самостійно.

Джерело:

http://www.iran.ru/rus/news_iran.php?act=news_by_id&news_id=71054

Пов`язані

Світ 1929975165597594231

Дописати коментар Default Comments

emo-but-icon

Переклад

Кількість переглядів

Останні

Архів блогу

item