Євросоюз посилює правила зберігання радіоактивних відходів

Нові та жорсткіші, ніж діючі на даний момент, норми захоронення радіоактивних відходів були розроблені Єврокомісією. Про це стало відомо на ...

Нові та жорсткіші, ніж діючі на даний момент, норми захоронення радіоактивних відходів були розроблені Єврокомісією. Про це стало відомо на саміті Євросоюзу, що проходив 29 жовтня 2010 року у Брюсселі.

Як повідомили представники Єврокомісії, нові положення включають більш значну участь промисловості в оплаті захоронення радіоактивних відходів у підземних сховищах, а також передбачають можливість доступу до них незалежних спостерігачів.

У новому списку нормативів також особливо обмовляється, що радіоактивні відходи повинні зберігатися на підземних складах, створених у гранітних або глинистих породах на глибині не менше 100 метрів.

3 листопада єврокомісар з енергетики Гюнтер Еттінгер представить новий звід правил, який надійде на обговорення вищих органів ЄС. Перегляд норм пов'язаний з відродженням в ЄС ядерної енергетики - ряд країн союзу приступають до створення національної мережі АЕС нового покоління.

Щорічно на атомних електростанціях держав Євросоюзу виробляється 50 тис. тонн радіоактивних відходів.

Джерело: 

http://www.rosbalt.ru/2010/10/29/785143.html

Пов`язані

Стратегія 6799839828113863701

Дописати коментар Default Comments

emo-but-icon

Переклад

Кількість переглядів

Останні

Архів блогу

item