Основи клінічної радіобіології

Книга "Основи клінічної радіобіології" це короткий, але всеосяжний підручник, що викладає основи науки і клінічного застосуван...

Книга "Основи клінічної радіобіології" це короткий, але всеосяжний підручник, що викладає основи науки і клінічного застосування радіобіології для тих, хто планує отримати акредитацію в галузях радіаційної онкології, клінічної радіаційної фізики та радіаційних технологій. Повністю перероблене і оновлене в курсі останніх досягнень в радіаційній біології та радіаційній онкології, четверте видання продовжує представляти в цікавий спосіб біологічні основи променевої терапії, обговорювати основні принципи і важливі розробки, що лежать в основі останніх досліджень радіотерапевтичного лікування раку.

Нові теми у четвертому виданні включають розділи, присвячені механізму клітинної смерті, модифікаторам біологічного відгуку і променевій терапії за допомогою аналізу біологічних зображень. При цьому значним змінам піддалися розділи книги з молекулярних основ радіаційного відгуку, гіпоксії пухлин та ефектів потужності дози. Ряд нових авторів приєдналися до книги, які разом з новою редакційною командою використали свій міжнародний викладацький досвід з метою забезпечення чіткості й всеосяжності вмісту, як для новачків так і досвідчених спеціалістів.

Книга дає чітке уявлення про радіобіологію у рамках парадигми клінічної променевої терапії. Книга написана добре і починається вона з чітко викладених основних принципів у галузі молекулярної біології з нахилом до радіаційних ефектів, від клітинного рівня аж до клінічних проявів.

Розділи 2, 3 та 4 є винятково корисними для тих, хто прагне кращого розуміння клітинної радіобіології, у той час, як інші розділи чітко спрямовані на тих, хто цікавиться клінічною радіобіологією. Книга дає уявлення про комбіновану терапію (тобто цільова терапія в поєднанні з променевою терапією), що є перспективним напрямком у молекулярній медицині та клінічній променевій терапії. Графіки, таблиці та приклади представлені виключно ясно. Книга наводить відповідні літературні посилання, тому, в разі потреби глибшого розуміння обговорюваних питань, читач може повернутися до оригінальних наукових статей.

Книгу можна безкоштовно завантажити. Окрім того, постійне посилання на джерело завантаження книги розміщено на сторінці Віртуальна бібліотека Сайту ТРЗУ.

Джерело:

Пов`язані

Наука 8330780580887908268

Дописати коментар Default Comments

emo-but-icon

Переклад

Кількість переглядів

Останні

Архів блогу

item