Метод альфа-спектрометрії з використанням твердотільних трекових детекторів

Представлено оригінальний метод пасивної спектрометрії альфа-випромінення з використанням твердотільного детектора (ТТД) на базі пластика C...

Представлено оригінальний метод пасивної спектрометрії альфа-випромінення з використанням твердотільного детектора (ТТД) на базі пластика CR-39 з роздільною енергетичною здатністю до 2% у діапазоні енергій 4 - 6 МеВ. Показано, що у випадках, коли застосування традиційних спектрометричних методів або невиправдано дорого, або просто нездійсненно, застосування ТТД є економічно вигідним. Це, зокрема, відноситься до моніторингу трансуранових елементів у організмі людини, контролю гарячих часток у повітрі, дозиметрії радону і торону.

Повний текст статті представлений засобами Google Knol (кнол) з додатковою метою розширити можливості авторів з опублікування своїх матеріалів. Цей інструмент краще пристосований для підготовки і публікації наукових статей, ніж Google Blogger. В обох інструментах автор користується своїм єдиним логіном і паролем облікового запису Google.

Описувати кноли тут не варто завдяки добрій документації, у тому числі росйською мовою, в інтернеті. Але певні особливості все ж таки треба відзначити. Кноли - це не блоги, тому в них не слід використовувати неформальний (розмовний, журналістський, публіцистичний) стиль, який звичайно використовується в блогах. Кнол призначений служити авторитетним джерелом інформації з будь-якого питання і, тому, в ньому слід використовувати більш формальний тон. Розглядайте свій кнол як вагому заяву, а не як репліку в дискусії. Правильно взятий тон повинен нагадувати стиль підручника чи брошури: точний і інформативний.

Джерела:
  1. О.О. Бондаренко. Метод альфа-спектрометрії з використанням твердотільних трекових детекторів - ТТД: http://knol.google.com/k/oleg-bondarenko/метод-альфа-спектрометрії-з/5bcvesrsnaqi/1. (Oleg Bondarenko. Method of Alpha Spectrometry Using Solid-State Nuclear Track Detector - SSNTD)
  2. Справка, Knol. Рекомендации по созданию кнолов:Советы по созданию популярных кнолов [Интернет]. Версия 2. Кнол. 2009 апр. 2. Доступно по адресу: http://knol.google.com/k/knol-справка/рекомендации-по-созданию-кнолов/uPUoECxfx/sd8yvy_ru.
  3. Віртуальна бібліотека веб-сайту ТРЗУ (http://sites.google.com/site/ukrrps/veb-resursy/virtualjna-biblioteka)

Пов`язані

Повідомлення 8878985330032377423

Дописати коментар Default Comments

emo-but-icon

Переклад

Кількість переглядів

Останні

Архів блогу

item