Підготовка до 25-х роковин Чорнобильської катастрофи

МНС на виконання Постанови Верховної Ради України «Про Рекомендації парламентських слухань на тему; «Сучасний стан та актуальні завдання по...


У МНС 2 грудня 2010 року відбулося перше засідання Міжвідомчої комісії з питань комплексного розв’язання чорнобильських проблем. Як зазначив на засіданні комісії заступник міністра Володимир Холоша, відомству доручено забезпечити організацію підготовки державних заходів до 25-х роковин Чорнобильської катастрофи.

Зокрема, 20-22 квітня 2011 року у м. Києві планується проведення в Україні Міжнародної науково-практичної конференції «25 років Чорнобильської катастрофи. Безпека майбутнього». На конференції планується розглянути такі питання:
  • ядерні та радіаційні ризики - співпраця урядів і населення, 
  • соціальний та економічний розвиток територій, що зазнали впливу Чорнобильської катастрофи,
  • успішні моделі розвитку,
  • подолання стереотипів та підвищення інвестиційної привабливості регіонів,
  • стратегія поводження з радіоактивними відходами, відпрацьованим ядерним паливом,
  • наслідки ядерних і радіаційних аварій для здоров’я населення тощо.
Конференція організовується Урядом України, представленим МНС, спільно з урядами Республіки Білорусь та Російської Федерації, Європейською Комісією, МАГАТЕ, ПРООН, Радою Європи, Товариством технічної та ядерної безпеки GRS (Німеччина), Інститутом радіаційного захисту та ядерної безпеки (Франція).

Також готуватимуться до друку Національна доповідь до 25-х роковин Чорнобильської катастрофи, Атлас радіоактивного забруднення території України та Екологічний атлас зони відчуження і зони безумовного (обов’язкового) відселення, збірники наукових праць тощо.

27 травня 2010 року було проведено перше засідання міжнародного Організаційного та Програмного комітетів з підготовки та проведення Міжнародної конференції «Двадцять п’ять років Чорнобильської катастрофи. Безпека майбутнього», на якому було вирішено наступні питання:
  • узгоджено склад міжнародного Організаційного та Програмного комітетів Конференції;
  • узгоджено текст першого оголошення про Конференцію;
  • визначено попередні теми запрошених доповідей;
  • обговорена програма Міжнародної конференції та дата її проведення, визначено основні тематичні напрямки Конференції.
Розпочато роботу з підготовки Національної доповіді до 25-х роковин Чорнобильської катастрофи «Двадцять п’ять років Чорнобильської катастрофи. Безпека майбутнього». Створено робочу групу з підготовки Національної доповіді та проведено її засідання Затверджена структура Національної доповіді, визначено основні напрямки, можливі розділи та перелік відповідальних виконавців, які могли б узяти участь у її підготовці.

Стосовно пам’ятних заходів з нагоди 25-х роковин, Міністерство розробило проект Указу Президента України «Про підготовку та проведення заходів, пов’язаних із 25-ми роковинами Чорнобильської катастрофи», який на теперішній час знаходиться в Адміністрації Президента України.

Міністерством готується проект Загальнодержавного Плану заходів до 25-х роковин, який буде запропоновано для обговорення та затвердження на засіданні Організаційного комітету з підготовки та проведення заходів до 25-х роковин.

Джерела:

Пов`язані

Чорнобиль 7029522814779551172

Дописати коментар Default Comments

emo-but-icon

Переклад

Кількість переглядів

Останні

Архів блогу

item