Затверджені "Основные санитарные правила обеспечения радиационной безопасности (ОСПОРБ 99/2010)"

Правила встановлюють вимоги щодо захисту людей від шкідливого радіаційного впливу при всіх умовах опромінення від джерел іонізуючого випромі...

Правила встановлюють вимоги щодо захисту людей від шкідливого радіаційного впливу при всіх умовах опромінення від джерел іонізуючого випромінювання, на які поширюється дія СанПіН 2.6.1.2523-09 "Нормы радиационной безопасности (НРБ-99/2009)".

Встановлено, що джерела випромінювання підлягають обов'язковому обліку і контролю. Юридичним та фізичним особам, що здійснюють діяльність у сфері поводження з джерелами випромінювання, необхідно мати спеціальний дозвіл (ліцензію) на право проведення цих робіт, виданий ліцензується органом.

Визначено основні принципи забезпечення радіаційної безпеки, оцінка стану радіаційної безпеки та шляхи її забезпечення, загальні вимоги до радіаційного контролю, вимоги до адміністрації і персоналу радіаційного об'єкта. Введена класифікація радіаційних об'єктів по потенційної радіаційної небезпеки.

За потенційної радіаційної небезпеки встановлені чотири категорії об'єктів (I - при аварії можливе радіаційний вплив на населення, II - радіаційний вплив обмежується територією санітарно-захисної зони, III - радіаційний вплив охоплює територію об'єкта, IV - при аварії радіаційний вплив обмежується приміщеннями).

Джерела:

Пов`язані

Світ 7304235469184126498

Дописати коментар Default Comments

emo-but-icon

Переклад

Кількість переглядів

Останні

Архів блогу

item