Раптове підвищення інтересу росіян до українського сегменту блогосфери

За даними статистики Блогу ТРЗУ, що базується на сервісі Google Blogger , принаймні за останній місяць різко збільшилась (у рази) інтенс...

За даними статистики Блогу ТРЗУ, що базується на сервісі Google Blogger, принаймні за останній місяць різко збільшилась (у рази) інтенсивність переглядів українських відкритих інтернет ресурсів з IP-адрес з території Росії.

Отже, якщо у період декількох останніх років співвідношення неунікальних (тобто декілька з однієї IP-адреси) відвідувань Блогу ТРЗУ з України та Росії стабільно трималось на рівні 3 до 1, то за останній місяць ці відвідування російських користувачів перевищують на 10% українських. При цьому співвідношення між відвідуваннями з України, США і Німеччини залишились практично незмінними: приблизно: 16 : 4 : 1.
Багаторічна статистика відвідувань Блогу ТРЗУ за країнами

Статистика відвідувань Блогу ТРЗУ за країнами за останній місяць

Статистика відвідувань Блогу ТРЗУ за країнами за різні періоди

Країна відвідувача
Період спостереження
до 7 березня 2014 року
тиждень
місяць
постійно
Україна
149
569
29572
Росія
210
628
10496
США
51
172
7152
Німеччина
10
36
1969

Варто також додати, що жодних промоутерських кампаній з розкрутки Блогу ТРЗУ ані останні місяці ані у 2013 році не проводилось.

І хоча Блог ТРЗУ є вузькоспеціалізованим професійним ресурсом, тим не менш природним припущенням щодо причин такого раптового підвищення інтересу росіян до українського сегменту блогосфери є тривання гострого політичного процесу в Україні, в якому із самого початку надмірно активну участь приймає Російська Федерація.

Висновки


Важливими висновками цього бліц-спостереження можна вважати те, що:
  1. Зазначене потужне хвилеподібне збільшення інтересу до Блогу ТРЗУ з боку російських користувачів є відзеркаленням загального підйому інтересу росіян до інформаційних джерел української блогосфери в цілому.
  2. Сам факт такого зростання наочно демонструє бажання російських громадян, не дивлячись на цілеспрямований потік абсурду в інформаційному просторі Росії, намагатися самостійно розібратися в ситуації, доступаючись до альтернативних поглядів за межами Росії. Благо поки що в інтернеті кордонів не встановлено. 
Отже, поки надія є...

    Допоки сонце сяє, поки вода тече - Надія є.
    Лиха біда минає, просто повір у це - Надія є. 

    http://goo.gl/cCjuqY

Пов`язані

Україна 922279964796147712

Дописати коментар Default Comments

emo-but-icon

Переклад

Кількість переглядів

Останні

Архів блогу

item