Керівництво ЧАЕС звинуватили в брехні про обвал на станції

Машинний зал на Чорнобильській АЕС, де стався обвал крівлі, є безпосереднім елементом саркофага на аварійному 4 блоці ЧАЕС. Про це заяви...

Машинний зал на Чорнобильській АЕС, де стався обвал крівлі, є безпосереднім елементом саркофага на аварійному 4 блоці ЧАЕС. Про це заявив екс-начальник об'єкта "Укриття" Валентин Купний в ефірі телеканалу "Перший діловий канал". "До зруйнованого блока №4 належить реакторне відділення, машинний зал - тобто це все блок №4. Це локалізуюча оболонка об'єкту укриття як зараз її називають", - пояснив Купний.

Експерти заявили, що коли проводилися стабілізаційні заходи об'єкту "Укриття" в 2005-2008 роках, то покрівля машинного залу і стіни не зміцнювалися.

В той же час в ефірі прозвучало офіційне пояснення Державної інспекції ядерного регулювання та Державне спеціалізоване підприємство "ЧАЕС", що машинний зал не відноситься до об'єкту "Укриття". "Ця споруда не входить до складу того об'єкта "Укриття", яке всі називають саркофагом і воно ніколи не містило там ні відпрацьованого палива, ні радіоактивних відходів", - повідомив заступник технічного директора з безпеки ЧАЕС Олександр Новіков.

Як відомо, на ЧАЕС обвалилася стінна панель і частина легкої покрівлі машинного залу, який прилягає до аварійного енергоблоку № 4. Площа руйнування сягнула більше 600 квадратних метрів. Руйнування покрівлі та стіни машинного залу, які знаходяться біля четвертого реактора, не вплинуло на підвищення радіаційного фону.

Нагадаємо, ДСП "Чорнобильська АЕС" 12 лютого уклало угоду зі страховою компанією "АСКА" (контрольний пакет акцій належить СКМ Ріната Ахметова) на обов'язкове страхування цивільної відповідальності за ядерну шкоду в 2013 році. Як відомо, додаткове укриття для четвертого енергоблоку ЧАЕС обійдеться мінімум в 1 мільярд євро.

Джерело:

Пов`язані

Чорнобиль 8145606122968544959

Дописати коментар Default Comments

emo-but-icon

Переклад

Кількість переглядів

Останні

Архів блогу

item