На Чорнобильській АЕС завалилася стіна та частина даху

http://glavcom.ua/news/110617.html У вівторок, 12 лютого 2013 року о 15:30, на Чорнобильській АЕС сталася аварія. На четвертому енер...

http://glavcom.ua/news/110617.html
У вівторок, 12 лютого 2013 року о 15:30, на Чорнобильській АЕС сталася аварія. На четвертому енергоблоці впала частина покрівлі та південної стіни машинної зали. Зруйновані панелі впали всередину будівлі. Подія символічно трапилась напередодні запланованого на 13 лютого 2013 року у м. Чорнобиль виїзного засідання парламентського комітету з питань екологічної політики, природокористування та ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи.

- Об'єкт "Укриття" не пошкоджений, - повідомив "Комсомольській правді в Україні" перший заступник Державного агентства з управління зоною відчуження Дмитро Бобро. - У непрацюючому машинному залі, який раніше обслуговував енергоблоки, з боку 4-го блоку біля 7-го турбогенератора обрушилося кілька підвісних бетонний панелей. - На радіаційний фон це ніяк не може вплинути. Ситуація навіть не класифікується як надзвичайна.

Народний депутат, голова парламентського підкомітету з питань подолання наслідків Чорнобильської катастрофи Валерій Кальченко підтвердив, що нічого страшного не трапилося.

- Частина покрівлі машинної зали між 4-м і 3-м енергоблоками звалилася від снігу. Площа обвалу 500-600 кв. метрів. На місці вже працюють рятувальники, міліція. Розчищають сніг, прибирають завали. Радіаційний фон в нормі, - сказав він.

Машинний зал на ЧАЕС раніше обслуговував всі чотири енергоблоки Чорнобильської АЕС. Коли було прийнято рішення про закриття станції, турбогенератори зупинили. Зараз персонал станції періодично обстежує стан обладнання. На момент обвалення плит людей у ​​залі не було.


Джерело:

Пов`язані

Чорнобиль 5505848578249713874

Дописати коментар Default Comments

emo-but-icon

Переклад

Кількість переглядів

Останні

Архів блогу

item