Контроль за дотриманням критеріїв відновлення для майданчиків

Цей звіт МАГАТЕ з безпеки надає докладні і практичні поради для операторів і регулюючих органів з розробки та реалізації стратегій моніт...

Цей звіт МАГАТЕ з безпеки надає докладні і практичні поради для операторів і регулюючих органів з розробки та реалізації стратегій моніторингу для демонстрації відповідності звільнення майданчиків для необмеженого або обмеженого використання радіологічним критеріям. Публікація доповнює звіт МАГАТЕ з безпеки щодо моніторингу за дотриманням вилучення та звільнення від рівня, який застосовується до звільнення великих обсягів матеріалів від регулюючого контролю.

Сайти можуть бути забруднені радіоактивним матеріалом в результаті: статутної діяльності; виробничих інцидентів або аварій на одному або декількох об'єктах, розташованих на майданчику; зняття з експлуатації; радіаційних аварій (наприклад, в Чорнобилі, Україна, або Гоянія, Бразилія); або військової діяльності (наприклад, випробування зброї). Такі забруднені ділянки можуть бути відновлені.

Для того, щоб зменшити існуюче та потенційне опромінення від радіації в результаті забруднення території, і забезпечити безпеку персоналу, населення і навколишнього середовища як поточне так і в довгостроковій перспективі, відновлення повинне плануватися і здійснюватися відповідно до радіологічної ситуації. Після завершення відновлювальних робіт, остаточного радіологічного моніторингу рекультивованого майданчику необхідно продемонструвати відповідність необмеженого або обмеженого використання майданчику до критеріїв.

Відновлення приміщень, устаткування і діяльності, що можуть бути відновлені, описане в публікації "Основоположні принципи безпеки" (Серія норм безпеки МАГАТЕ № SF-1). Як описано в цій публікації, процес відновлення сам по собі може вважатися практикою (на протилежність з втручанням).

МАГАТЕ випустило стандарти безпеки з реабілітації територій, забруднених від минулої діяльності та аварій (Серія норм безпеки МАГАТЕ №№ WS-R-3 і WS-G-3.1), а також на розробку і впровадження критеріїв для звільнення (Серія норм безпеки МАГАТЕ № WS-G-5.1) в кінці авторизованої практики. Цей звіт з безпеки покликаний забезпечити докладні та практичні поради на підтримку цих стандартів безпеки для розробки і реалізації стратегії моніторингу з метою демонстрації відповідності критеріям звільнення забруднених ділянок для необмеженого або обмеженого використання. Цей звіт з безпеки доповнює інший звіт з безпеки щодо моніторингу за дотриманням рівнів вилучення та звільнення (Серія звітів з безпеки № 67), який фокусується на звільнення великих обсягів матеріалів від регулюючого контролю.

Джерело:

Пов`язані

Світ 3701710188884402855

Дописати коментар Default Comments

emo-but-icon

Переклад

Кількість переглядів

Останні

Архів блогу

item