Росія збільшить ядерний арсенал

Росія має намір збільшити свій ядерний арсенал і свою військову присутність в стратегічних зонах. Про це оголосили в п'ятницю, 30 сі...


Росія має намір збільшити свій ядерний арсенал і свою військову присутність в стратегічних зонах. Про це оголосили в п'ятницю, 30 січня, начальник Генерального штабу російської армії генерал Валерій Герасимов і міністр оборони РФ Сергій Шойгу.

Незважаючи на економічні труднощі, пов'язані із санкціями через ситуацію в Україні, на падіння курсу рубля і ціни на нафту, російський уряд продовжує проводити програму з модернізації російської армії.

На модернізацію піде 300 мільярдів доларів; програма повинна бути завершена до 2020 року. У поточному році на озброєння армії надійдуть 50 нових міжконтинентальних ракет - повідомив генерал Герасимов в ході наради в Москві.

«Ми підтримуємо наші стратегічні сили для забезпечення їх оптимальної ефективності, одночасно відбувається нарощування конвенціональних сил, що дозволяють уникнути військової переваги над нашою країною (США і НАТО) »- заявив начальник Генштабу російської армії. «Західні країни застосовують нові форми агресії, комбінуючи військові та невійськові засоби, як, наприклад, в політиці, економіці та подачі інформації» - цитує агентство Reuters Герасимова. Проект модернізації російських сил був схвалений Володимиром Путіним. За цим планом військовий арсенал повинен бути оновлений від 70 до 100% - повідомив на московському нараді міністр оборони Сергій Шойгу. Він зазначив, що чисельний склад російської армії буде збільшено в стратегічних зонах через «політико-військову» обстановку.

Джерело:

Пов`язані

Світ 5664162572899738443

Дописати коментар Default Comments

emo-but-icon

Переклад

Кількість переглядів

Останні

Архів блогу

item