У Криму силовим шляхом захоплений ядерний об'єкт України

У Криму розташований Севастопольський національний університет ядерної енергії та промисловості (СНУЯЕіП) Україна буде змушена залучити інс...

У Криму розташований Севастопольський національний університет ядерної енергії та промисловості (СНУЯЕіП) Україна буде змушена залучити інспекторів МАГАТЕ до охорони чинного ядерного об'єкту, розташованого на території Криму, заявляє т.в.о. заступника голови адміністрації президента України Андрій Сенченко.


"У Криму є ядерний об'єкт - це інститут підготовки фахівців для атомної галузі країни і атомних електростанцій, і там є діючий ядерний об'єкт, який числиться за Україною і охоронявся спецпідрозділом Внутрішніх військ. Силовим чином цей об'єкт захоплений, і це - ПП світового масштабу ", - сказав він в ефірі програми "Свобода слова" на каналі ICTV в понеділок 7 квітня 2014 року ввечері.

А.Сенченко додав, що владі України доведеться залучати інспекторів МАГАТЕ "і ставити питання, щоб цей об'єкт під егідою МАГАТЕ був узятий під охорону, оскільки за нього відповідає Україна, але не може це робити (ефективно) на окупованій території".

Як відомо, СНУЯЕіП готує фахівців для атомної енергетики і промисловості, систем енергопостачання, фахівців з охорони навколишнього середовища, енергозберігаючих і комп'ютерних технологій. До складу СНУЯЕіП входять 5 навчально-наукових інститути і ряд науково-дослідних лабораторій, серед яких є навчально-науковий ядерний центр "ІЯЦ-200". До складу науково-дослідної бази СНУЯЕіП, серед іншого, входить дослідний ядерний реактор ІР-100.

Джерело 

Пов`язані

Україна 4903361018985015011

Дописати коментар Default Comments

emo-but-icon

Переклад

Кількість переглядів

Останні

Архів блогу

item